Emniyet Genel Müdürü Celal UZUNKAYA’nın Bakanlık Emrine, Şırnak Valisi Mehmet AKTAŞ’ın Emniyet Genel Müdürü (Vali), Bayburt Valisi Ali Hamza PEHLİVAN’ın Şırnak Valisi ve Hakkari Vali Yardımcısı Cüneyt EPCİM’in Bayburt Valisi Olarak Atanmaları Hakkında Karar (Karar: 2019/200) 18 Temmuz 2019 Tarihli ve 30835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, Emniyet Genel Müdürlüğü görevine Şırnak Valisi Mehmet Aktaş atandı.

Mehmet Aktaş'tan boşalan Şırnak Valiliğine, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Valiliğine ise bir dönem Hakkari Belediye Başkan vekilliği görevini de yürüten Hakkari Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim atandı.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya İçişleri Bakanlığı emrinde Bakanlık Müşavirliğinde görevlendirildi.

Mehmet Aktaş kimdir?

Yeni Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, 1968 yılında Elazığ ilinde doğdu. 1986 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1990 yılında mezun oldu. 1994 yılında girdiği sınavı kazanarak Malatya Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği ile mesleğine başladı. Adaylık sürecinde 8 ay süreyle İngiltere'de dil ve İngiliz Yönetim Sistemi ile ilgili eğitim aldı. Aktaş, Aksaray-Gülağaç, Malatya-Kuluncak, Muş-Hasköy, Düzce-Cumayeri ve Rize-Çayeli ilçelerinde Kaymakamlık yaptı.

Öte yandan Aktaş, 2010-2014 yılları arasında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nde sırasıyla Şube Müdürü, Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Şubat 2014 kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı görevine getirilen Aktaş, 1 Haziran 2016 tarihli Valiler Kararnamesi ile Karabük Valiliğine atandı. 21 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Şırnak Valiliğine atandı.


Aktaş, 18 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Emniyet Genel Müdürlüğüne atandı.