Avukatı Haluk Pekşen’le birlikte Ankara Adliyesi’ne gelen Erem, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz’e 1.5 saat ifade verdikten sonra taksiyle adliyeden ayrıldı.

MAĞDUR OLDUM
Erem, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada mağdur olduğunu belirterek, “Soruşturma gizli ancak kamu adına şikâyetçi olduğumu söyleyebilirim” dedi. CNR fuarcılık şirketiyle İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) arasındaki tahliye davalarının Yargıtay’daki temyiz sürecinde yargı mensuplarına rüşvet verildiği iddia edilmişti. Soruşturma kapsamında Yalçıntaş, eski Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Başkanı Mustafa Oskay, İTO Meclis üyesi ve İDTM Yönetim Kurulu üyesi Çamur Ali Kopuz’un da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı.

BABASI ZİYARET ETTİ
Erem’in ifade verdiği saatlerde, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın babası Necati Yalçıntaş ile Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı da Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Çavuşoğlu’nu ziyaret etti.

TAHLİYE DAVASI 6 YILDIR SÜRÜYORDU
İSTANBUL Ticaret Odası’nın (İTO) ortak olduğu İDTM A.Ş. ile kiracısı CNR Fuarcılık arasında yaklaşık 6 yıldır devam eden tahliye davaları sırasında bir avukatın ‘davaları İDTM A.Ş. lehine sonuçlandırmak için yargı mensuplarına rüşvet verdiğine dair iddialar üzerine soruşturma başlatılmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyon kapsamında aralarında Yargıtay’dan emekli bir daire başkanı ile 13 avukatın da bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın da tutuklandığı operasyonda operasyonda gözaltına alınanlar arasında iki eski Yargıtay üyesi, yargı çalışanları, bazı iş adamları ve avukatlar da bulunuyor.




(Hürriyet)