Alparslan Arslan'ın Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek kanında kimyasal madde olup olmadığının tespit edilmesini kararlaştıran mahkeme, Arslan'ın mevcut rahatsızlığının kimyasal madde verilmesi sonucu oluştuğu iddia edildiğinden sonuç almaya olanak tanıyacak miktarda vücudundan kan ve kıl örneği alınmasını ayrıca beyin tomografisinin çekilmesini bunun için gerekirse zor kullanılması kararı verdi.

İşçi partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in talebi üzerine mahkeme, MİT Müsteşarlığı'na yazı yazılarak Mehmet Eymür'ün tanık olarak verdiği ifadesinin Devlet İstihbarat Hizmetleri ve MİT Kanunu'nun 29. maddesi kapsamında incelemesi yapılarak, söz konusu ifadenin MİT görevlisinin görevinin gizliliği ile devlet çıkarlarının zorunlu kıldığı izne tabi olup olmadığının sorulmasını kararlaştırdı.

Silivri'deki tutuklu sanıkların cezaevinde bulundukları sırada yapmış oldukları telefon görüşmelerine ait ses kayıtları ile tapelerin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istenmesi kararı verildi. Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı ve Cezaevi Müdürlüğü'ne yazı yazılarak Danıştay saldırısı sanıklarının cezaevine girdikleri tarihten İstanbul'a sevk edildiği tarihler arasında kendilerini ziyaret eden kişilerin listesi, bu sanıklar tarafından yazılan ve bu sanıklara gönderilen mektup, dilekçelerin onaylı örnekleri istendi.

(CİHAN)