Ergenekon Partisi Genel Başkanı Tarcan Ülük, Türkiye'deki seçim sonuçlarının şaibeli olduğunu iddia etti. Ülük, sonuçların açıklandığı yazılım programının değiştirilmesi gerektiğini belirterek, bununla ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) dava açacaklarını, dava dilekçesini yarın Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne vereceklerini söyledi.

Parti binasında düzenlediği toplantıda konuşan Genel Başkan Ülük, 2002 ve 2007 yıllarında tartışmalara sebep olan seçim sonuçlarını mahkemeye taşıyacaklarını açıkladı. Seçimlerin şaibeli olduğu iddialarının görmezden gelinemeyeceğini savunan Ülük, "Ergenekon Partisi olarak 2002 ve 2007 yıllarındaki seçim sonuçlarını sorgulamıyoruz ancak ortada dolaşan şaibe iddialarını da görmezden gelemeyiz. Türkiye'deki seçim sonuçları, YSK tarafından maalesef sıhhatli olarak toparlanamıyor. İnternet ortamında kayboluyor." dedi. 

Türkiye'de seçim sonuçlarının, Avrupa ve ABD'dekilerden daha hızlı açıklandığına dikkat çeken Ülük, "Bizim kullandığımız yazılım sistemini, bugün Amerika ve Avrupa ülkeleri, sağlıksız sonuçlar doğurduğu gerekçesiyle kullanmıyor. Vatandaşın kullandığı oyun bir başka partiye geçmesi kadar yanlış bir durum yoktur. Davayı şimdiden açma sebebimiz ise seçimlerden sonra yapılan itirazlardan hiçbir sonuç alınamıyor olmasıdır." şeklinde konuştu.

 ÜLÜK: DAVA SONUNDA YSK, YENİ BİR YAZILIM SİSTEMİ HAZIRLAYACAK

Tarcan Ülük, şaibe iddialarının gerçek olması durumunda parti temsilcilerinin sadece tazminat hakkı olduğuna dikkat çekerek, ihtiyadi tedbir isteklerini belirtti. Ülük, "Mahkemede yargılama devam ederken bir seçim veya referandum kararı alınır ve uygulamaya konulursa, mevcut sistemin teknik olarak kullanılmasının durdurulması yönünde veya yasal olarak bu mümkün görülmezse mevcut sistemi kontrol edebilecek başka bir programın da kullanılması yönünde veya bu dahi olanaklı değilse mutlaka el ile sonuçların kontrolünü sağlayacak yönde bir tedbir kararı verilmesini ve bu tedbirin kontrol ve uygulanabilirliği için de mutlaka teknik bir kuruldan rapor alınmasına karar verilmesini istiyoruz." dedi

Cihan