Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA)

ERZİNCAN’da Ergenekon soruşturmasını yürüten Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, 2 astsubay ile Erzincan Avculır Derneği Başkanı'nı gözaltına aldı. Astsubaylardan birinin 3'üncü Ordu Karargahı'ndaki ofisini aramak isteyen Osman Şanal'a, Genelkurmay'dan izin alınmadığı gerekçesiyle nizamiyeden dönmek durumunda kaldı.

Özel Yetkili Savcı Osman Şanal, dün Erzurum’dan yanında 2 savcıyla birlikte Erzincan’a gelerek bir dizi çalışma yaptı. Savcı Osman Şanal önce av malzemeleri bayiliği yapan ve aynı zamanda Erzincan Avcılar Derneği Başkanı olan Y.B.’yi gözaltına aldı. Bunun ardından savcılar, kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Yaylabaşı Beldesi'ndeki Jandarma Karakol Komutanlığı'na geçti.

Cumhuriyet savcıları Merkez Komutanlığı'ndan gelen görevlilerle birlikte geç saatlere kadar karakol komutanı Astsubay M.Y.’nin ofisinde ve evinde arama yaptı. Aramadan sonra astsubay M.Y. de gözaltına alındı.

GENELKURMAY’DAN İZİN SORULDU 
Yaylabaşı Beldesi'nde bulunan Karakol Komutanı Astsubay M.Y.'nin gözaltına alındığı saatlerde Özel Yetkili Savcı Osman Şanal da 3’ncü Ordu Karargahı İstihbarat Şubesi'nde görevli Astsubay A.S.’nin evinde yine Merkez Komutanlığı'ndan gelen görevlilerin nezaretinde arama yaptı.

Aramanın ardından Astsubay A.S.’nin 3’ncü Ordu Karargahı'nda bulunan ofisinde arama yapmak için Savcı Şanal, Erzurum Özel Yetkili 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nden çıkardığı arama emri ile birlikte nizamiyeye gitti. Özel Yetkili Savcı Osman Şanal’a nizamiyede Genelkurmay Başkanlığı'ndan izni olup olmadığı soruldu. Genelkurmay Başkanlığı'ndan izin alınmadan karargaha giremeyeceği belirtilen Osman Şanal bir süre bekledikten sonra tutanak tutarak nizameyiden ayrıldı.

Gözaltına alınan astsubaylar M.Y. ve A.S., Merkez Komutanlığı'na, Avcılar Derneği Başkanı ve av bayisi Y. B. de Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Gözaltına alınanların Erzurum’a götürülerek sorgulanması bekleniyor.