İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı ve avukatları katıldı. Söz alan Çakıcı’nın avukatı Mustafa Gül davanın zaman aşımı nedeniyle düşürülmesini talep etti. Gül, davada suç tarihi olarak 1998 yılının belirlendiğini belirterek, “Yargılamanın diğer aşamasına geçilmeden zamanaşımı nedeni ile davanın ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.
Mahkeme Başkanı Ertuğrul Kubilay’ın talep hakkında görüşünü sorduğu Savcı Ömer Arslan, “Davanın zaman aşımına uğradığını düşünmüyoruz. Bu nedenle talebin reddine karar verilmesini istiyoruz" dedi. Mahkeme heyeti davanın asli ve eklenmiş süreleri ile dolduğu bu nedenle talebe ilişkin kararın esas hükümle birlikte verilmesini karara bağlayarak duruşmaya devam etti.

“ERGENEKONDAKİLER YARGILANIYORSA ONLARA EMİR VEREN CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN DA YARGILANMALI"
Söz hakkı verilen Sanık Alaattin Çakıcı “Benim adım kullanılarak kimi işlemler yapıldı. Ben bir şey yapmadım ancak adım kullanıldı" diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Bu ülkede temiz eller operasyonu olması için kendi kucağındaki taşları da ortaya koymalıdır. Temiz eller operasyonu yapılırsa Tansu Çiller, Mesut Yılmaz ve Süleyman Demirel de yargılanmalıdır. Ben bir espri yapacağım, 'Fındık faresinin biri içip kafayı bulunca. Kediyi bulun getirin derisini yüzeceğim' demiş. Bazıları devletin zırhını alınca kendisini aslan zanneder. Zırh düşünce fındık faresi olur. Ergenekondakiler yargılanıyorsa onlara emir veren Cumhurbaşkanı, Başbakan da yargılanmalı. Bana ne ceza verilirse razıyım. İlk işte vardım. İkinci işte Allah şahidim olsun ismim kullanıldı. Eğer yargılanacaksam adalet sadece bana uygulanmamalı. Herkese uygulanmamalı. Tansu’yu da getirsinler. Onlar Ankara’da ben F tipindeyim"
Duruşmada söz alan Çakıcının avukatı Mustafa Gül müvekkilinin beyanlarına katıldığını belirterek, 'Müvekkilimin ihaleye herhangi bir etkisi ve iştiraki yoktur" ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti esas hakkındaki mütealaasını hazırlaması için dosyanın cumhuriyet savcısına verilmesine karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
(KJ: Haber: CEM TURSUN – İSTANBUL – DHA)