Bugün saat 10.12'de iki cezaevi aracı ile Adliye Sarayına getirilen tutukluların görüntülerini çekmek için Adliye Sarayı Çevresine bekleyen basın mensupları, polisle kovalamaca oynadı. Polisler, çevredeki kuruluşların bina ve bahçelerinden görüntü almaya çalışan basın mensuplarına çalışma olanağı vermedi. Bazı basın mensupları ile polisler arasında tartışma çıktı.

Adliye Sarayı'nın garaj kapısında tutukluların içeri alınması sırasında basın mensuplarının görüntü almaması için jandarma etten duvar ördü. Adliye Sarayı'na yine kelepçesiz olarak alınan tutukluların ellerinde beyaz dosyalar dikkati çekti. Adliyeye tutuklu sanıklardan önce Albay Recep Gençoğlu, ardından Başsavcı İlhan Cihaner girdi. Tutuksuz yargılanan Erzincan İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan da ikinci gün duruşmalarına katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe, ikinci gün duruşmalarını da izlemek için Adliye geldi. İkinci gün duruşması saat 10.30'da başladı.

Başsavcı Cihaner'in avukatı Turgut Kazan'ın dün mahkeme Başkanı Mustafa Karatay hakkında yaptığı reddi hakim talebini, bugün mahkeme reddetti. Duruşmaya, iddianamenin Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taner Aksakal tarafından okunmasıyla devam edildi.



DHA