Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Albay Temizöz, Kamil Atağ, Tamer Atağ, Fırat Altın (Abdulhakim Güven), Hıdır Altuğ, Adem Yakin ve Kukel Atağ katıldı.

Duruşmada kardeşi öldürülen Abdülrezzak Binzet ve Nuri Düdük tanıklık yaptı.

Binzet, eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ'a dönerek kardeşinin neden öldürüldüğünü sordu.
Binzet, "Bunu açıklamazsan yüzyıl da geçse seni öldürürüm" tehdidinde bulundu.

Bu sözler, salonu karıştırdı. Duruşma arasında Atağ'ın yakınları tanık Abdülrezzak Binzet'e saldırdı. Araya giren polis, Atağ'ın bir yakını gözaltına alındı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 104 sayfalık iddianamede, sanıkların TCK'nın ''Adam öldürmek'', ''Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak'' ve ''Adam öldürmeye azmettirmek'' suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

Sanıklardan Cemal Temizöz'ün 9, Kamil Atağ'ın 7, Tamer Atağ'ın 2, Adem Yakın'ın 7, Hıdır Altuğ'un 3, Fırat Altın'ın (Abdulhakim Güven) 6, Kukel Atağ'ın ise bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

İddianamede, sanık Temizöz'ün 1993'te Cizre'de ''terörle mücadele ediliyor'' görüntüsü altında ''korucu, itirafçı ve uzman çavuşlardan bir grup oluşturduğu'' ileri sürülüyor.

''Söz konusu grubun, süreç içerisinde asli görevinden ayrılarak, terör örgütü PKK'ya yardım ettiğinin değerlendirildiği ya da özel sebeplerden dolayı gözaltına aldıkları kişileri sorguladığı'' ifade edilen iddianamede, grubun, bu sorgulanan kişilerden bir kısmını öldürdüğü öne sürülüyor.

ntvmsnbc ve Ajanslar