Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

Adana'da ağaçtaki fareye açılan ateş nedeniyle çıkan kavgada komşularını bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 3 katil zanlısıyla ilgili dava karar aşamasına geldi. Mahkeme Savcısı, önümüzdeki celse karar duruşmasına çıkacak olan her 3 katil zanlısının da müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi. Jandarmada ve mahkemede cinayeti kendisinin işlediğini iddia eden Ali Sarı, son duruşmada ifade değiştirip cinayeti kayınbiraderi Ali Yalçın'ın işlediğini öne sürdü. Yalçın da eniştesinin doğru söylediğini belirtip suçu üstlendi.

Sarıçam İlçesi'ne bağlı Mustafalar Köyü'nde çiftçilik yapan Ali Sarı, 5 Ekim 2009'da bahçelerindeki incir ağacının üzerinde lağım faresini gördü ve öldürmek için 2 el ateş etti. Bu sırada, tüfeğin saçmaları hayvancılık yapan komşusu Mustafa Çokal'ın (46) evinin damına düşünce ortalık birbirine girdi. Çıkan kavgada Çokal'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Ali Yalçın (27), kayınbiraderi Ali Sarı (39) ile Sarı'nın tutuksuz kardeşi İsmet Sarı'nın (30) yargılanmasına Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

"BEN ÖLDÜRMEDİM"

Jandarmada ve savcılıktaki sorgusunda, "Ben fareye ateş edince o da bize tüfekle ateş etti. Kavgada bıçaklayıp öldürdüm" diyerek suçlamayı kabul eden Ali Sarı, mahkemede ifade değiştirip cinayeti kayınbiraderi Ali Yalçın'ın işlediğini öne sürdü. Sarı, "Ağaçtaki büyük fareye tüfekle 2 el ateş etmiştim. Ölen, evimize gelip (Bana gözdağı mı vermek istiyorsun?) diyerek beni ve eşimi dövdü. Eşim de kardeşlerini çağırmış. Onlar da ölenin evine gitmişler. Kayınbiraderlerim (Yandım anam) diye bağırdılar. Olay yerine gittiğimde kayınbiraderlerim yaralıydı. Kayınbiraderlerimden Ali'yi olay yerinde görmedim. Sonradan gelip öleni bıçaklamış. Olay benim yüzümden olduğu için suçu ben üstlenmiştim. Ancak, ben öldürmedim" dedi.

"BENİ ÖLDÜRECEKLERDİ BEN ÖLDÜRDÜM"

Katil zanlılarından Ali Yalçın da, eniştesinin doğruyu söylediğini belirterek cinayeti kendisinin işlediğini iddia etti. Yalçın, "Olay yerine gittiğimde ölenin çocukları sırtıma sopayla vuruyorlardı. Ben de masadaki bıçağı alıp rastgele salladım. Eniştem Ali Sarı'nın öldürmeyle ilgisi yoktur. Beni öldüreceklerdi, ben öldürdüm" dedi.

Diğer sanık İsmet Sarı ise olayla ilgisinin olmadığını öne sürdü.

Öldürülen Çokal'ın eşi Elmas (46), eşini, Ali Sarı, Ali Yalçın ve İsmet Sarı'nın birlikte öldürdüğünü belirtip sanıklardan şikayetçi oldu.

SAVCI 3 MÜEBBET İSTEDİ

Davada araştırılacak bir husus olmaması üzerine mahkeme savcısı mütalaasını verdi. Savcı, her 3 sanığın da "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Ancak, cinayetin ölenin tahriki sonucu işlendiği gerekçesiyle sanıklara "Haksız tahrik indirimi" uygulanmasını da talep etti.

Tutuksuz sanık İsmet Sarı tutuklanırken, duruşma karar için ertelendi.