Köşe yazarı Kütahyalı'dan şikayetçi olan Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçısı İdris Ercan, Kadıköy 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davayla ilgili İzmir 29'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi. İdris Ercan, bir İzmirli olarak bu yakıştırmadan dolayı çok üzüntü duyduğunu ve İzmir'in bu yakıştırmayı hiç haketmediğini belirterek, "Basın çalışanlarına karşı sonsuz saygım var. Ancak basın çalışanları da topluma saygılı olması gerekir. Bu davayı açmamdaki neden İzmirli olarak İzmir'in o demokrat ve özgürlükçü kimliğine yapılan bu çirkin saldırının cezasız kalmamasıdır. İzmir hiç kimse tarafından faşistlikle suçlanamaz" dedi.

İL GENEL MECLİSİ'NİN DAVASI

Öte yandan İzmir İl Genel Meclis Başkanı CHP'li Serdar Değirmenci ve meclis üyelerinin, Milliyet Gazetesi yazarı Hasan Cemal ile Taraf Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'ya, `Faşist İzmir' dedikleri iddiasıyla açtıkları 1 liralık tazminat davasının görülmesine de İzmir 6'ncı Sulh Hukuk Mahkemesi'nde başlandı.

Davayla ilgili ilk duruşmada açıklama yapan İzmir İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, "İzmir İl Genel Meclisi'nin üyeleri olarak İzmir'e hakaret eden yazarların adalet önünde hesap vermesini istiyoruz. İzmir'e `Faşist' yakıştırması yapan köşe yazarlarının adalet önüne çıkması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Bahri KARATAŞ / DHA