İddianamede, Ankara Barosuna kayıtlı Avukat Bendal Celil Ezman'ın, Güzel hakkında, katıldığı bir televizyon programında ''özür dileyenlere hakaret ettiği'' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu kaydedildi.

''Sözlerinin kamuoyu dikkatini çekme ve kamuoyu oluşturmaya yönelik yakınma niteliğinde bulunduğu, şikayetçiye yönelik açıkça veya imalı hakaret edici ibarelere rastlanmadığı, şikayetçinin hedef alındığının belirlenmesinin mümkün olmadığı'' düşüncesiyle, Güzel hakkında takipsizlik kararı verildiği bildirilen iddianamede, bu karara, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesinde itiraz edildiği anlatıldı.

İtirazı değerlendiren mahkemenin, ''müştekinin iddiası ile Güzel'in beyanlarında geçen 'sütü bozuklar', 'uşaklık yapan' gibi cümlelerin hakaret içerip içermediğinin, mahkemede değerlendirilmesinin uygun olacağı'' gerekçesiyle, takipsizlik kararını kaldırdığı belirtilen iddianamede, bu kararın ardından Güzel hakkında iddianame hazırlandığı ifade edildi.

İddianamede, Hasan Celal Güzel'in, 22 Aralık 2008'de katıldığı televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle, ''alenen hakaret'' iddiasıyla, 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Güzel, iddianameyi kabul eden Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

aa