İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali tarafından hazırlanan iddianamede, 27 Ocak 2010’da iki gazetede Selim Akkurt’un açıklamalarıyla ilgili yayınlanan haberler üzerine soruşturma başlatıldığı anlatıldı.

Akkurt'un duruşmadaki sözleri iddianamede

İddianamede Ergenekon davası kapsamında tutuklanan Akkurt’un Silivri Cezaevi’nde 26 Ocak 2010’da yapılan 131. duruşmada “İtirafçı olmadan Ergenekon’dan çıkılmıyor. Bende itirafçı olmaya karar verdim. Ben kaçak yaşadığım yıllarda, yıllarca polisin bilgisi dahilinde gezdim, dolaştım. Polis bana ne görev verdiyse onu yaptım. Kuvayi Milliye ve Fikri Karadağ ile onların teşviki ile bağlantı kurdum" dediği ifadelerine yer verildi.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün’ün bu sözler üzerine "Kim onlar?" sorusu üzerine Akkurt’un "İsmail Erçelik, Mutlu Ekizoğlu, Ali Fuat Yılmazer denen p...'ler beni aldattılar. Bana dediler ki, biz PKK, DHKP-C ve Hizbullah’a operasyon yapacağız. Ama onlar TSK’ya operasyon yaptılar. Turan Çolakkadı, Celalettin Cerrah ve Zekeriya Öz oradayken görüştüm. Bunların da bilgisi var her şeyden. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görüştüm bunlarla. Bana sözde onore edici şeyler söylediler. Tahminime göre birisini öldürtmeyi düşündüler. Ama baktılar, o yeteneğim yok. Benim talebim şudur başkan. Turan Çolakkadı, Zekeriya Öz, İsmail Erçelik, Mutlu Ekizoğlu, Ali Fuat Yılmazer gelsinler, burada dinleyin" şeklinde cevap verdiği iddianamede anlatıldı.

"Ergenekon üyelerine hedef gösterdi"

İddianamede, Akkurt’un kamuya açık yargılama sırasında sarf ettiği bu sözlerle Ergenekon soruşturmasının İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, İstanbul Eski Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, o dönem İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli emniyet müdürleri Mutlu Ekizoğlu ile Ali Fuat Yılmazer ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli komiser İsmail Erçelik’in yönlendirmesi doğrultusunda, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik bir komplo olarak planlandığını belirttiği kaydedildi.

Akkurt’un, bu şekilde 6 kişiyi iddia olunun Ergenekon terör örgütünün diğer üyelerine hedef gösterdiği vurgulanan iddianamede, mahkemede verdiği ifadesinde heyecanlanarak bu şekilde ifadeler kullandığını söylediği anlatıldı.

6 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi

İddianamede şüpheli Selim Akkurt’un “terörle mücadelede görev almış kişileri terör örgütlerine hedef göstermek" suçundan 6 kez hapisle cezalandırılması istendi. Akkurt’un "kişileri terör örgütlerine hedef göstermek" suçundan 6 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.


Vatan