Ömer Ot (34), bir iş yerinden hırsızlık yaparken 26 Nisan 2009'da polis ekiplerince suçüstü yakalandı.

Polisin araştırması sonucu 2007-2009 yılları arasında 17 ayrı iş yeri, ev ve otomobilden hırsızlık yaptığı belirlenen zanlı tutuklandı.

Burdur Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanan Ömer Ot'a, hakkındaki 17 hırsızlık iddiasından 15'i için toplam 54 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası verildi.

Ömer Ot'un 2 ayrı hırsızlık olayıyla ilgili yargılanmasına devam ediliyor.

Öte yandan, polisin kentteki hırsızlık olaylarında yaptığı ayrıntılı inceleme ve topladığı delillerin, Ot'un cezalandırılmasında etkili olduğu bildirildi.

Ömer Ot'un hırsızlık amacıyla ev ve iş yerlerine camları kırarak girdiği, 4 ayrı olayda cam kırılmaları sırasında zaman zaman vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler meydana geldiği, kesik nedeniyle de olay yerinde kan izi bıraktığı bildirildi.

Polisin cam kırıklarındaki kan örnekleri, olay yerinden toplanan saç kıllarında DNA testi yaptırdığı ve titiz şekilde parmak izi tespitinde bulunduğu belirtildi.

Ancak Ömer Ot'un sabıkası ve poliste kaydı bulunmaması nedeniyle suçüstü yakalanıncaya kadar kimliğinin saptanamadığı, yakalanmasından sonra alınan örneklerle yapılan DNA testi sonucunun, önceki hırsızlık olaylarında elde edilen saç kılı ve kan örneklerindeki DNA sonuçlarıyla uyuştuğu kaydedildi.

Burdur merkez ilçeye bağlı köyde çiftçilik yapan zanlının, 2 kez evlenip ayrıldığı ve ilk eşinden 1 çocuğu bulunduğu öğrenildi.  Star