Kararlar, 1 Eylül 2021’den itibaren ilgili mahkemelerce uygulanmaya başlanacak.

BÖLGE İDARE MAHKEMELERİNİN YARGI ÇEVRESİ BELİRLENDİ

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan HSK Genel Kurulu kararına göre; Bursa, Sakarya, Bilecik ve Yalova bölge idare mahkemesi yönünden İstanbul Bölge İdare Mahkemesi yargı alanından çıkarılarak Bursa Bölge İdare Mahkemesi yargı alanına bağlandı. Eskişehir’in de bölge idare mahkemesi yönünden Ankara Bölge İdare Mahkemesi yargı alanından çıkarılarak Bursa'ya bağlanmasına karar verildi.

Çanakkale, Balıkesir ve Kütahya da bölge idare mahkemesi yönünden İzmir yargı alanından çıkarılarak Bursa'ya bağlandı. Kütahya’nın vergi idare mahkemesi yönünden ise Manisa Vergi Mahkemesi yargı alanından çıkartılarak Eskişehir Vergi Mahkemesi yargı alanına bağlanması kararlaştırıldı.

8 YENİ ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ KURULDU

Ayrıca HSK Genel Kurulu’nun yeni kurulan ve mevcut bulunan asliye ticaret mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin kararı da bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan karara göre yeni kurulan Alanya, Aydın, Balıkesir, Diyarbakır, Manisa, Muğla, Sakarya ve Tekirdağ asliye ticaret mahkemeleri ile mevcut bulunan Adana, Ankara, Ankara Batı, Antalya, Bakırköy, Bursa, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gebze, İskenderun, İstanbul, İstanbul Anadolu, İzmir, Karşıyaka, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Şanlıurfa ve Trabzon asliye ticaret mahkemelerinin yargı çevreleri belirlendi.