Muş'un Bulanık ilçesinde 2 kişinin ölümü 4 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan olayla ilgili davayı izlemek üzere kente gelen kapatılan DTP'nin Eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e adliye binası önünde yumruklu saldırıda bulunan tutuklu sanık İsmail Çelik için kasten adam yaralama suçundan 4.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Bugün bir açıklama yapan sanık avukatı Serkan Karaduman, adliye binası önünde yaptığı basın açıklamasında müvekkili İsmail Çelik'in basit bir kasten yaralama suçu işlediğini ileri sürerek, "Ceza kanununda bu suçun karşılığı bellidir. TCK 86 ve 87. maddeleri gereği işlenen suçun karşılığı zaten ancak bu kadar olur. Bağımsız olduğunu düşündüğümüz Türk yargısı da gerekli soruşturmanın ardından bu sonuca varmıştır. Neden bağımsız olduğunu düşündüğümüz diyorum; çünkü sayın soruşturma savcısı müvekkilim İsmail'in babasına 'Ülkeyi karıştırdınız. Oğlunla gurur mu duyuyorsun?' gibisinden saçma sapan laflar etmiştir" dedi.

"Bu siyasi bir davadır"

Avukat Karaduman, "Demek ki, sayın savcıya göre 30 yıldır bu topraklarda kan döküp vatanımızı parçalamaya çalışanlar masum insanlar, ufacık tepki gösterenler ise ülkeyi karıştıranlar oluyor. Şimdi yargı bağımsız mı yani? Bu ülkede bu şekilde savcılarımız olduğu gibi Apo'nun kalemini kıran hakimlerimiz de var. Biz bu davanın siyasileştiğini hatta siyasi bir dava olduğunu düşünüyoruz. Eğer gerçekten hukuk uygulansaydı İsmail dışarıda Ahmet, Osman, Selahattin, Sırrı içerde olurdu. En azından bu kişiler terörle mücadele şubesinde sorgulanırdı ve haklarında terör örgütünü övmekten dolayı dava açılırdı" dedi.

Karaduman, "Ahmet Türk Muş'taki olaylarla ilgili yani molotofkokteyli atarak dükkan yakan, insanların canına kasteden örgüt sempatizanlarıyla ilgili demokratik tepkilerini kullandılar demektedir" diyerek, "Yani bu vatanda Apo'nun resmini taşımak, asker, polis öldürmek, insanları yakmak, devlete kurşun sıkmak demokratik tepki olurken, bunları yapanlara tepki göstermek terör eylemi, yapanlarda terörist olarak telakki ediliyor. Bence sadece İsmail'i değil, bu ülkede PKK ile mücadele etmiş herkesi terörist diye yargılayın. O halde PKK'yı savunmak demokratik tepkiyse savunanlara kurşun atmakta bu vatanın evlatlarının en doğal hakkıdır. Madem ki, bu davanın siyasi olduğu aşikardır, o zaman herkes şunu bilisin ki, bu vatanda milyonlarca Hasan Tahsinler var" diye konuştu.

Ölümlü dava Ankara'ya alındı

Muş'un Bulanık ilçesinde 2 kişinin ölümü 4 kişinin de yaralanması ile ilgili dava yumruklu saldırı olayından sonra Cumhuriyet savcılığının talebi üzerine Yargıtay 5'nci Ceza Dairesi tarafından Ankara'ya alındı.



Cnn Türk