İSTANBUL - 1 numaralı zanlısının Bedrettin Dalan, 2 numaralı zanlısının da Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in olduğu 'İrtica İle Mücadele Eylem Planı' iddianamesinin ek klasörlerinde şok belgeler yer alıyor.

Dursun Çiçek'in Erzincan'a giderek planın hayata geçirilmesi için Erzincan Ergenekon sanıklarıyla toplantı yaptığı iddia edilmiş ve Albay Çiçek bunu yalanlamıştı. Çiçek'in Erzincan'da kaldığını gösteren otel kayıtları delil klasörlerinde yer aldı.

Star gazetesinde yer alan belgeye göre, Konak Mazlum Otel'de kalan Çiçek'in ismi 28 Mart 2009 tarihli "Günlük Müşteri Listesi'nde yer alıyor. Otelde bir gün kalan Dursun Çiçek'e 401020 no ile kesilen faturanın konaklama bedeli ise 65 lira. Çiçek’in hesabına extra ücreti olarak da 6.5 lira eklenmiş.

Akşam gazetesinin ulaştığı belgeye göre ise Albay Dursun Çiçek, tutuklanması talebinin ardından Adalet Bakanı'nı aradı ancak görüşemedi.

7 numaralı klasördeki belgede Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den yardım isteyen Çiçek'in saat 19:03'te adliye koridorunda Bakan'ı aradığı yer alıyor.

Çiçek, kendi cep telefonundan Adalet Bakanlığı Özel Kalemi'nden Yasin isimli biriyle görüşüyor ve 'Bakan Bey'e bir not iletebilir miyim' diye soruyor. Karşı taraf kim olduğunu sorduğunda 'Ben Dursun Çiçek, Albay' dedikten sonra görüşme şöyle devam ediyor:

Çiçek: Ben adliyedeyim takip ediyorsunuz
Yasin: Evet evet.

Çiçek: Şimdi burda yargı katliamı yaşıyoruz.
Yasin: Evet Dursun Bey.

Çiçek:  İsimsiz imzasız ihbar mektubuyla tutuklanmam isteniyor. 30 Haziran'da yaşadık aynısını. Yani adalet arıyorum. Yani köprüden mi atlayalım. Kendimizi mi yakalım.  Büyüklerimizden adalet arıyoruz. Yani böyle hakim savcılık olmaz.
Yasin: Anladım.

Çiçek:  Şimdi nöbetçi hakime sevk edildik. Bunu lütfen iletiniz. İskenderun'dan da tanıyorum kendisini. Orada Alay Komutanlığı yaptım, ordan gitsin sorsun. İleteyim yani isyan durumundayız. Son sözüm bu.


Albay Dursun Çiçek daha sonra eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e ulaşmaya çalışıyor.