TRT


Bazı, emekli komutanlar ve rektörlerin de sanıkları arasında yer aldığı İkinci Ergenekon davasının görülmesine Silivri’de devam ediliyor.

Tutuklu sanıklardan Osman Gürbüz, kamuoyunda Yeşil olarak bilinen Mahmut Yıldırım’ı 1996 yılında Ankara’da gördüğünü ileri sürdü.

Emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un da sanıkları arasında bulunduğu İkinci Ergenekon davasında 36’ncı duruşma yapılıyor.

Silivri Cezaevi’ndeki duruşmaya tutuklu 42 sanıktan 38’i katıldı.

Duruşmada savunmasını yapan Osman Gürbüz, Gazi olaylarıyla ilişkilendirildiğini hatırlatarak, "Madem öyle neden bu Gazi olaylarına iddianamede yer verilmedi" diye konuştu.

Gürbüz, Necip Hablemitoğlu cinayetine adının karışması iddialarına ilişkin olarak da "Hakkımdaki bu iddiayı, bu ithamı şiddetle reddediyorum" dedi.

Çapraz sorguda, savcılar, Osman Gürbüz’e, kamuoyunda ’Yeşil’ olarak bilinen Mahmut Yıldırım ile ilişkisini sordu.

Osman Gürbüz, 1996 yılında Ankara’da bir güvenlik şirketini ziyarete gittiğini ve burada Yeşil’le karşılaştığını anlattı.

Gürbüz, ’Yeşil’ ile tanıştırılmadığını, aralarında hiçbir diyaloğun da geçmediğini söyledi.

MİT Eski görevlisi Mehmet Eymür ile de Antalya’da 1995 yılında biraraya geldiğini anlatan Osman Gürbüz, "Mehmet Eymür benimle ilgili iddialarda bulunuyor. Kendisi MİT gibi önemli bir yerde çalıştı. Bunlar kendisine yakışmıyor" şeklinde konuştu.

Eski Devlet bakanlarından Eyüp Aşık, Osman Gürbüz’ün, ’Yeşil’ olduğunu iddia etmişti.

Osman Gürbüz’ün, ayrıca, iddia edilen Ergenekon terör örgütünün tetikçiliğini yaptığı, birçok faili meçhul gasp ve cinayete karıştığı ve Gazi olaylarını başlatan ilk kurşunu atan kişi olduğu öne sürülmüştü.