Saymaz hakkında; Radikal'de 18 Şubat'ta yayınlanan, Başsavcı Cihaner'e sorguda yöneltilen soruları içeren "Cihaner'e neler sorulmuş neler" başlıklı haber nedeniyle 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' ve 'gizliliği ihlal' suçlamasıyla dava açıldı. İlk duruşma, Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 23 Haziran'da görülecek.

Adalet Bakanlığı da aynı haberden ötürü başlattığı idari soruşturma çerçevesinde, Saymaz'dan haber kaynağını açıklamasını istedi. Bakanlık Müfettişi Erdoğan Gökçek, bu soruşturma çerçevesinde Saymaz'a yazı göndererek, "haber kaynağıyla ilgili bilgilerin ivedi olarak gönderilmesi" talebinde bulundu.

DÖRT SORUŞTURMA
Saymaz'a ayrıca; yine 'Erzurum-Erzincan' ile ilgili 12 Şubat'ta "Keneyle suikast, çaycıyla darbe!", 20 Şubat'ta "Dursun Çiçek'i tanımam, bu sizin kurgunuz", 22 Şubat'ta "Dursun Çiçek ile buluştun mu?" ve 1 Mart'ta "Örgüt lideri Saldıray Berk mi?" başlıklarıyla yayınlanan dört haber için de yine 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' ve 'soruşturmanın gizliliğini ihlal'den soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı.

Postmodern Cihad Saymaz'ın, 'Erzurum-Erzincan' savaşını konulan alan 'Postmodern Cihad' adlı kitabı geçen hafta Kalkedon Yayınları'ndan piyasaya çıkmıştı.

ŞAHİN'İN İFADELERİNDEN DE YARGILANIYOR
Bu arada, Saymaz'a eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in Ergenekon soruşturması çervesinde verdiği savcılıktaki ifadesini yayınladığı için yine 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' ve 'gizliliği ihlal' iddiasıyla dava açılmıştı. Saymaz'ın ilk duruşması, 29 Nisan'da Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.(Radikal)