Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerçi'nin hazırladığı iddianameyle açılan davada, Çağatay Çetin'in Edirne'ye bağlı Enez ilçesinde sulh hukuk hakimi iken boşanmak üzere olduğu eşi E.Ç.'nin yakınlarına baskı yaptığı, babasının bazı taşınmazlarına hayali mahkeme kararlarıyla tedbir koydurduğu, yine hayali bir mahkeme kararıyla babasının maaşından annesine nafaka ödettiği, hayali mahkeme kararıyla eşinin cep telefonuna ait arama kayıtlarını GSM şirketlerinden istettiği, bazı hakim ve savcıları tehdit ettiği gerekçesiyle cezalandırılması istendi.

Daha önce de evlenip boşandığı, A.Ç. ile yaptığı ikinci evliliğinden de boşandığı belirtilen Çetin'in Enez Adliyesi'nde çalışan hakim ve savcılarla ilgili sık sık şikâyet dilekçeleri yazdığı için ilçede istenmeyen adam ilan edildiği belirtiliyor.

Yargılandığı Edirne İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı Tayyip Özdurmaz hakkında reddi hakim isteyince Özdurmaz'ın çekildiği dava halen Edirne Adliyesi'nde sürüyor. Bu süre içinde Van'ın Özalp ilçesine tayin edilen Çetin hakkında Adalet Bakanlığı soruşturma açıp kendisini açığa aldı.

Çetin ise verdiği dilekçede 25 Ocak 2010'dan itibaren geçerli olmak üzere görevden istifa ederek kayıplara karıştı. Hakim Çetin'in daha sonra sahte Bulgar pasaportuyla gittiği Hollanda'ya iltica ettiği öne sürüldü.


Sabah