"Ergenekon" savcısı Cihan Kansız tarafından yürütülen "internet andıcı" soruşturmasında Tümgeneral Mustafa Bakıcı ile Tümgeneral Hıfzı Çubuklu geçtiğimiz hafta ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

İlk önce adliyeye saat 08.45’te Hıfzı Çubuklu geldi. Avukatı ile birlikte gelen Çubuklu, nezarethanelerin bulunduğu kapıdan girerek savcının bulunduğu 5. kata çıktı.

Çubuklu’nun ardından 15 dakika sonra Tümgeneral Bakıcı adliyeye geldi. Bakıcı, hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından Merkez Komutanlığı’na ait sivil bir araçla adliyeye geldi. İki generalin soruşturma savcısı Cihan Kansız’a ifade vermesi bekleniyor.

Generaller daha önce ifadeye gelmemişti

Soruşturma kapsamında Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Korgeneral Mehmet Eröz, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Tümgeneral Mustafa Bakıcı şüpheli sıfatıyla daha öncede o zamanki soruşturma savcısı Zekeriya Öz tarafından ifadeye çağrılmıştı. Generaller sağlık raporu göndererek ifade vermeye gelmemişti.

"İnternet andıcı" soruşturmasında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız ile Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ifade vermişti. İki isim de ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Cnn Türk