Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı belirtilen “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” belgesinin ıslak imzalı hali ile ilgili Jandarma Kriminal Laboratuvarı’nın yürüttüğü inceleme tamamlandı. Jandarma Kriminal Laboratuvarı’nda yapılan incelemede, belgedeki ıslak imzanın “Dursun Çiçek’in eli ürünü olduğu” ifade edildi.

RAPOR NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Islak imzalı belge üzerinde Adli Tıp Kurumu’ndan sonra Jandarma Kriminal Laboratuvarı tarafından ikinci bir inceleme yapıldı. Bu incelemede de belge üstündeki imzanın Albay Dursun Çiçek’e ait olduğu ikinci defa teyit edilmiş oldu. 23 Şubat 2010’da düzenlenen rapor Genelkurmay’a bildirildi. Karargahta deprem etkisi yaratan raporun, kamuoyundan gizlendiği belirtiliyor.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMİŞTİ

Ergenekon sanığı Serdar Öztürk’ün bürosunda bulunan fotokopi şeklindeki belge üzerine Genelkurmay Askeri Savcılığı soruşturma başlatmış ve “böyle bir belgenin mevcut olmadığı” ve imzanın Dursun Çiçek’e ait olduğu konusunda yeterli delil olmadığı sonucuna varmıştı. Askeri Savcılık, “takipsizlik” kararı vererek, dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına göndermişti. Ankara Başsavcılığı’ndan Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara gönderilen belge Adli Tıp Kurumu tarafından  incelemeye tabi tutuldu. Adli Tıp Kurumu, belgedeki ıslak imzanın Dursun Çiçek’in “eli ürünü” olduğu sonucuna vardı.

ORİJİNAL HALİ DE ASKERE GİTTİ

Anayasa Mahkemesi’nin askerlerin sivil yargıda yargılanmasını öngören yasa değişikliğini iptal ettirmesi sonrasında belgenin orijinal hali Genelkurmay Askeri Savcılığı’na gönderildi. Askeri Savcılık da belgeyi Jandarma Kriminal Laboratuvarına gönderdi. Buradan alınan raporda da belgedeki imzanın “Dursun Çiçek’in eli ürünü” olduğu bir kez daha ifade edildi.

SİVİL VE ASKERİ YARGIDA KAVGA KONUSU

Ergenekon savcılarının Dursun Çiçek imzalı “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” belgesi konusunda yürüttükleri soruşturmanın “güçlü delili” konumundaki ıslak imzalı belge konusunda Genelkurmay Adli Müşavirliği ile bir çekişmenin yaşandığı basına da yansımıştı. Genelkurmay Adli Müşavirliği, belgenin aslının Ergenekon savcılarından 3 kez istenmesine rağmen gönderilmemesini, basın önünde eleştirdi. Genelkurmay Askeri Savcılığı, İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcılığından, Jandarma Kriminal incelemesi için belgenin orijinal halini istedi. “Yetki bende” diyerek soruşturmayı kendisinin yürüteceğini aktaran Ergenekon savcıları, Genelkurmay Askeri Savcılığı’na istediği belgenin renkli fotokopisinin “aslı gibidir” şerhi düşülen halini gönderdi. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da basın toplantısı yaparak, fotokopi şeklindeki belgenin resmi bir yönünün bulunmadığını belirterek, belgenin bu anlamda “kağıt parçası” görünümünde olduğunu ifade etmişti.

STAR