İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Kaçmaz'a gönderilen ''imha edilen iletişim kayıtlarının ilgiliye bildirilmesi kararında'', Kaçmaz'ın ''Ergenekon terör örgütüne üye olmak, bilerek ve isteyerek bu örgüte yardım etmek'' iddiasıyla soruşturma açıldığı hatırlatıldı.

AA

Bu kapsamda Kaçmaz'ın Sincan Adliyesine ait sabit telefonunun 4 ay 11 gün, cep telefonunun 6 ay, eşinin cep telefonunun ise 19 gün süreyle dinlendiği belirtildi.

Kararda, Adalet müfettişliğince İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen soruşturma dosyasının incelenmesi sonucunda Kaçmaz hakkında ''kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildiği'' ifade edilerek, Ceza Muhakemesi Kanununa göre tespit ve dinlemeye ilişkin kayıt suretlerinin imha edildiği bildirildi.

Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan, yaptığı açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının bu kararıyla müvekkili hakkındaki dinlemelerin suç unsuru ihtiva etmediği, Kaçmaz'ın örgüt üyeliği, örgüte yardım yataklık gibi suçlarla ilgisinin olmadığının ortaya çıktığını söyledi.

Kaçmaz hakkındaki dinleme kayıtlarının da imha edilmesine karar verildiğinin belirtildiğini kaydeden Doğan, bu dinleme kayıtlarının Adalet Bakanlığınca Kaçmaz hakkında başlatılan adli ve disiplin soruşturmalarında da kullanıldığını ifade etti. Doğan, ''İmha edilmesine karar verilen dinleme kayıtların tamamı Adalet Bakanlığının elinde, bunların tümünün imha edilmesi gerekiyor. Eğer imha edilmeyip kullanılmaya devam edilirse gerekli yasal yollara başvuracağız'' dedi.