Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

Adana'da amcasını yaralayan gencin lise öğrencisi kardeşini evlerinin önünde kan davası nedeniyle akrep tabir edilen otomatik silahla vurarak öldürdüğü iddia edilen Aslan Tuncer (24) hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Liseli genci öldüreceğini herkesin önünde söyleyen katil zanlısı Tuncer, polisteki ifadesinde kendini korumak için ateş açtığını söylemişti.

"BABA ASLAN BENİ VURDU"
Narlıca Mahallesi"nde 2 Ağustos'ta evlerinin önünde oturan Ahmet Alat (18), tabancayla vuruldu. Meslek Lisesi öğrencisi Alat, yaralı olarak evlerinin içine girip, "Baba Aslan beni vurdu" dedikten sonra öldü. Olaydan 23 gün sonra Aslan Tuncer, Özel Harekat timlerinin yaptığı operasyonla yakalandı. Cinayette kullandığı akrep marka otomatik silah ve bu silaha ait 19 mermi de ele geçirildi. Tuncer ile zanlıyı evinde sakladığı iddia edilen akrabası Salih Aslan (28) tutuklandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ
Kan davasıyla ilgili soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede savcı, katil zanlısı Tuncer "Kan saikiyle adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, kendisini saklayan akrabası Aslan'ın da 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

"ONLARDAN BİRİNİ VURACAĞIM"
Savcı, lise öğrencisi Alat'ın öldürülmesini iddianamede şöyle anlattı: "...katil zanlısı Aslan Tuncer'in amcası Selahattin Tuncer, öldürülen Ahmet Alat'ın ağabeyi Metin Alat tarafından geçen yıl tabancayla yaralandı. Metin tutuklanırken, Aslan Tuncer, amcasının intikamını almak için yemin etti. Aileden kim olursa olsun öldüreceğini söyledi. Mahalle muhtarı Halil Kahveci'nin de bulunduğu bir ortamda cebinden bir mermi çıkartarak, ?Amcamı Metin vurdu, bende onlardan birini vuracağım' dedi. Aynı gece, Ahmet Alat'ı akrep tabir edilen otomatik silahla vurarak öldürdü."

"BANA TABANCA ÇEKTİ"
Önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak olan Aslan Tuncer, tutuklandığı nöbetçi mahkemede susma hakkını kullanırken, poliste verdiği ifadesinde, yolda giderken Ahmet Alat ile karşılaştığını Alat'ın tabanca çekmesi üzerine kendisinin de tabancasını çıkartarak ateş ettiğini söyledi. Aslan ise, Tuncer'e yardımcı olmadığını iddia etti.