Erzurum'da görülen 7'si tutuklu 10'u tutuksuz toplam 17 sanıklı KCK davasında sanıkların Kürtçe savunma talebi, mahkeme tarafından reddedildi.

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik olarak Ağrı'da başlatılan KCK operasyonu sonrasında 7'si tutuklu 10'u tutuksuz toplam 17 sanıklı KCK davası Erzurum'da görüldü. Sanıkların Kürtçe savunma talebi, mahkeme tarafından reddedilirken, iddianamenin de özetlenerek okunmasına hükmedildi.

Ağrı'da 14 Kasım 26 Aralık 2009 tarihlerinde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması ile ilgili aralarında tutuksuz olarak yargılanan BDP'li Patnos İlçesi Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz'ın da bulunduğu 7'si tutuklu 10'u tutuksuz toplam 17 sanıklı KCK, "Kürdistan Topluluklar Birliği" yapılanmasıyla ilgili dava Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesi, tutuklu sanıkların adliyeye getirilişi sırasında adliye binasında polis güvenlik önlemleri aldı.

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 350 sayfalık iddianamede 7'si tutuklu 10'u tutuksuz toplam 17 sanık hakkında 'devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma', 'terör örgütü üyesi ve yöneticisi olma', 'terör örgütüne yardım ve yataklık etme' suçlarından 15 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları istemi ile dava açıldı.

Mahkeme sanıkların Kürtçe savunma talebini reddederken, tutuklu bulunan 7 kişiden 3'ünün tahliye edilmesine, dört kişinin tutukluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.



İHA