Tünellerde bazı bölümlerin son betonları atılmadığı için çökme riski bulunan Üçyol-Üçkuyalar metro inşaatının ihalesi de Kamu İhale Kurumu(KİK) tarafından iptal edilmişti. Büyükşehir Belediyesi de  karara karşı dava açmıştı. Risk nedeniyle betonlama çalışmalarını kendi personeliyle yapma kararı alan Başkan Aziz Kocaoğlu, 55 gün önce tünellere gazetecilerle inip,  riskli bölümlerin betonlamasını 45 günde tamamlayacaklarını açıklamıştı. 22 Aralık’ta başlayan çalışmalar amacına ulaştı. Riskli bölgelerde gerekli çalışma bitirildi. 

Mahkeme sonucu bekleniyor
Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin Milliyet Ege’ye yaptığı açıklamaya göre, çalışmalar planlandığı şekilde devam ediyor. Kritik bölgelerle ilgili işler bitirildi. 312 metre temel, 312 metre de kemer inşaatı tamamlandı. Mahkeme süreci sonlanıncaya kadar da rutin çalışmalar devam edecek. Belediye metro tünellerdeki riski kendi ekipleriyle halletti. Fakat Kamu İhale Kurumu’nun ihaleyi iptal eden kararına karşı açılan davadan aylar geçmesine rağmen henüz bir ses çıkmadı.

29 Aralık’ta Ankara 7’nci İdare Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, İdari Yargılmama Usulü Kanunu’nun 27’inci maddesi gereğince hukuka aykırılık ve telafisi imkansız zarar olduğu belirtilip yürütmenin durdurulması istenmişti. Yargı çevrelerinden edinilen bilgiye göre, sürecin uzamasının nedeni  Büyükşehir Belediyesi’ne destek vermek isteyen kurumların başvuruları oldu. Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası ve İzmir Barosu gibi kurumların davaya müdahil olma taleplerinin belediyeye yazışmayla bildirilmesinin yarattığı prosedür  kararı geciktirdi.
Ankara İdare Mahkemesi müdahil taleplerini belediyeye bildirdiği öğrenildi. Yine Ankara’daki yargı çevrelerine göre bu da süreci uzattı. Yazışmalarla ilgili incelemenin bu hafta sonuna kadar tamamlanması ve mahkemenin dosyayı inceleme sürecine başlamasının beklendiği belirtildi.

Milliyet