Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nin kararında, Kaçmaz'ın, Kandıra Cumhuriyet Başsavcısı'nı telefonla arayarak, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özdemir'in dinlendiğini söyleyerek, "Soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği" iddiasıyla Kaçmaz hakkında kamu davası açıldığı belirtildi.

Kararda, Cumhuriyet Başsavcısı Özdemir hakkında verilmiş herhangi bir dinleme kararı bulunmadığı anlaşıldığından, Kaçmaz'ın bu suçtan beraatına hükmedildiği ifade edildi.

Dairenin kararında ayrıca, Kaçmaz'ın, göreve gelmeden görevinin başındaymış gibi UYAP aracılığıyla göreve başlama yazısı yazdırmasının görev gereklerine aykırı olduğunun kabul edildiği belirtildi.

Kararda, ancak kamu zararı, haksız kazanç sağlama veya herhangi bir mağduriyet oluşmadığı göz önüne alınarak Kaçmaz'ın bu suçtan da beraatına karar verildiği açıklandı.

Mahkemeden alkışlarla ayrıldı

Kararın açıklanmasının ardından Kaçmaz, duruşmayı izleyenlerle birlikte Yargıtay'dan alkışlarla ayrıldı. Kaçmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, beraat ettiğini anımsatarak, bunun bir "dönüm noktası" olduğunu söyledi.

Kaçmaz, "Adalet Bakanlığı'nın kurmuş olduğu tuzağa yüce yargıçlar düşmediler. Bu bir dönüm noktası. Bundan sonra hukuksuz sorgulamaların olmayacağını düşünüyorum. Sadece Berlin'de hakimler yok, Ankara'da da görmüş olduğunuz hakimler var" dedi.

Kaçmaz'ın savunmasından...

Duruşmada esas hakkındaki savunmasını yapan Osman Kaçmaz, hukukun üstünlüğünü ve yargı bağımsızlığını korumak adına mücadele ettiğini söyledi.

Yaptığı görev ve adaletin gerçekleşmesi adına verdiği kararlar nedeniyle bazı kişilerin rahatsızlık duyduklarını savunan Kaçmaz, "Hatta bazı kişilerin canlarının yanması nedeniyle siyasi makamlarda oluşturulan plan nedeniyle hedef seçilip bu planı tetikleyen ve uygulayan kişilerce yok edilmem için uydurma, hukuk dışı bir süreç sonucu huzurunuza getirildim. Oysaki canı yanan ve yanma ihtimali bulunan bu şahsiyetlerin, bugün benim yerimde yüce yargı önünde yaptıklarının hesabını veriyor olmaları gerekirdi. Maalesef bunlara dokunulamıyor" dedi.

Adaletin gerçekleşmesi için toplumda herkesin, hangi makam ve mevkide bulunursa bulunsun hesap vermesi gerektiğini ifade eden Kaçmaz, "Yüce Türk milletinin hukukunu koruyan adaleti gerçekleştirmeye çalışan bizler, boyun eğmedik, eğdiremeyecekler. Hesap günü geldiğinde karşılarında boyun eğmeyen, diz çökmeyen Yüce Türk milletinden aldığı güçle dimdik ayakta duran, Yüce Türk yargısını ve onun bağımsız yargıçlarını karşılarında bulacaklardır" dedi.

"Ben cadı değilim, burası da engizisyon mahkemesi değil, yüce Türk milleti adına mutlak adaletin tecelli ettiği yerdir" diyen Kaçmaz, "Beni yakamayacaklar. Ben Donkişot da değilim, Sanço ile beraber yel değirmenleriyle savaşmıyorum. Ben yüce Türk milletinden aldığım güç ve yetkiyle adalet savaşı vermekteyim. Tarih göstermiştir ki, hangi güce sahip olursan ol, bu milletin sağduyusu, direnişi ve boyun eğmeyişi galip gelmiştir" diye konuştu.


Cnn Türk