Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın, ''Kişilik haklarına zarar verdikleri'' iddiasıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında açtığı manevi tazminat davaları reddedildi.

Davalar, Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü.

Cumhurbaşkanı Gül'e açılan davanın duruşmasına, Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan ile Gül'ün avukatı Ömer Küçüközcan katıldı.

Avukat Doğan, daha önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabul edilmesini talep etti. Avukat Küçüközcan ise davanın reddini istedi.

Yargıç Yaşar Eren, davanın reddine karar verildiğini açıkladı.

Davanın dilekçesinde ise ''Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkındaki takipsizlik kararını kaldırmasının ardından, Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, Mahkeme Başkanı Kaçmaz'ın kişilik haklarına zarar verildiği'' iddia edilmişti.

Dilekçede, Gül'den, 10 bin TL manevi tazminat talebinde bulunulmuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A AÇILAN DAVA

Başbakan Erdoğan'a açılan davanın duruşmasına da Kaçmaz'ın avukatı Doğan ile Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu katıldı.

Avukat Cemaloğlu, davanın reddini talep ederken, avukat Doğan ise davanın kabulüne karar verilmesini istedi.

Yargıç Yaşar Eren, davanın reddine karar verdi.

Davanın dilekçesinde, ''Başbakan Erdoğan'ın, 20 Mayıs 2009 tarihinde, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Osman Kaçmaz'ın kişilik haklarına zarar verildiği'' öne sürülmüştü.

Dilekçede, Erdoğan'dan, 10 bin TL manevi tazminat talep edilmişti.


BUGÜN