Özelleştirme Yüksek Kurulu, Mardin’de Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş.’ye(TTA) ait taşınmazların ihaleye 3 milyon 45 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Ekrem Aktaş’a satılmasını onayladı.
Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Kurul, Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş.’ye(TTA) ait Mardin Nusaybin Kışla Mahallesi’nde bulunan taşınmazın ile bu taşınmaz üzerinde bulunan binaların “satış” yöntemi ile yapılan ihalesine 3 milyon 45 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Ekrem Aktaş’a ihale şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verdi.

Ekrem Aktaş’ın yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde geçici teminatının Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na gelir kaydedilerek, ihalede 3 milyon 35 bin TL ile ikinci en yüksek teklifi veren Şemsettin Aydın’a, Aydın’ın şartları yerine getirmemesi durumunda ihaleye 2 milyon 915 bin TL bedel veren İhsan Bilgin’e satılması kararlaştırıldı. İhsan Bilgin’in de yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde geçici teminat Özelleştirme İdaresi lehine gelir kaydedilerek ihale iptal edilecek. Kurul, satış sözleşmesi ile ilgili diğer hususların belirlenmesi ve satış sözleşmesinin imzalanması, tapu devri ile ilgili işlemlerin yerine getirilmesi hususlarında TTA'nın yetkili kıldı.(ANKA)
(HLY/ÖMR)