Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Paksüt'ün ve sanıkların avukatları katıldı. Hakim Mahmut Kaya, duruşmada, ''dosyaya gönderilen HTS raporlarındaki iki görüşmede adı geçen, olay gün ve saatinde sanık Gökhan Ayhan ile iki kez görüştüğü'' bildirilen Kubilay Akgün konusunda Emniyet Genel Müdürlüğüne yazılan son müzekkereye cevap verildiğini bildirdi.

Kaya, cevapta, ''4. Sınıf Emniyet Müdürü Akgün'ün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 2007/1536 sayılı (Ergenekon) soruşturma kapsamında İstanbul'da geçici olarak görevlendirildiğinin'' bildirildiğini okudu.

Paksüt'ün avukatı Bülent Acar, Emniyet Genel Müdürlüğünün, mahkemenin müzekkeresine tam olarak yanıt vermediğini söyleyerek, ''Mahkeme, Akgün'ün İstanbul Emniyetinde hangi birimde görevlendirildiğini sormuştu. Buna yanıt verilmemiş. Bilgi mi kaçırılıyor? Kubilay Akgün'ün hangi birimde görevlendirildiği tekrar sorulsun. Ona göre esas hakkında iddiada bulunacağız'' dedi.

Duruşmada, halen Van'da görev yapan polis memuru Erkan Kuş'un talimatla alınan ifadesinin de dosyaya geldiği bildirildi.

Sanık avukatlarının diyeceklerinin sorulmasının ardından ara kararlar yazdırıldı.
Hakim Kaya, Emniyet Genel Müdürlüğünden halen Şırnak Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan Kubilay Akgün'ün 15 Şubat 2008'de İstanbul Emniyet Müdürlüğünün hangi biriminde geçici olarak görev yaptığının sorulmasını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.
 

Tanık ifadesi

Talimat ifadesi dosyaya gönderilen tanık Erkan Kuş, Van 2. Asliye Ceza Mahkemesine verdiği ifadesinde, davaya konu olay meydana geldiğinde Ankara'da görev yaptığını bildirerek, şunları kaydetti:

''Olay Günü İngiltere Kraliçesi'nin Ankara ziyaretiyle alakalı olarak Karum İş Merkezi önünde sabit bekleme görevi verilmişti. Biz orada beklerken, plakasını tam olarak bilmediğim ve kendilerini tanımadığım, ancak görevli olduklarına dair kimliklerini de gösteren kişiler, aracı park etmek istediklerini söylediler. Aracı daha sonra park ettiler. Sanıkların niçin orada kaldıklarını bilmiyorum. Sadece aracı park etmek istediklerini söylediler. Bundan başka olaya ilişkin bilgim ve görgüm yoktur.''
 


AA