Mahkeme heyeti, savunmasını yapması için Yarbay Ercan Kireçtepe'ye söz verince önceki gün yapan savunma yapan emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın avukatı Celal Ülgen itiraz etti.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 3. duruşmaya tutuklu sanıklar Emekli Binbaşı Levent Bektaş, Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe, Deniz Binbaşı Erme Onat, Deniz Binbaşı Eren Günay ve emekli SAT komandosu Ergin Geldikkaya ile Tuğamiral Levent Görgeç'in de aralarında bulunduğu 12 tutuksuz sanık da katıldı.

Duruşmada ilk önce Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu sanıkları ve avukatları süreyi iyi kullanmaları konusunda uyardı. Başkan Yılmazabdurrahmanoğlu, "Benim tek dosyam bu değil. 600 tane daha dosyam var. Bu duruşma bittiğinde 3-4 ay sonraya gün vereceğim. Ben dün en azından sanıkların yarısının savunmasını bitiririz diye düşünmüştüm. Bu nedenle süreyi iyi kullanmanızı istiyorum. En azından tutuklu sanıkların savunmalarını bitirelim" dedi.

Mahkeme Başkanı ardından savunmasını yapmak için Yarbay Ercan Kireçtepe'ye söz verdi. Bunun üzerine önceki gün savunmasını yapan emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın avukatı Celal Ülgen müdahale ederek "Böyle bir şey olmaz. Biz savunma yapmadan olmaz" dedi. Mahkeme Başkanı ?Bizim yöntemimiz böyle" deyince Ülgen "Ben söz almak istiyorum. Siz isterseniz reddedin. Bir sanık savunma yaptığında avukatı da savunma yapmalı" diye konuştu.

Mahkeme Başkanı'nın Ülgen'e önceki gün soru sorduğunu hatırlatması üzerine Ülgen, "Soru sorma değil, açıklama yapacağız. Ercan Kireçtepe ve avukatlarının savunma hakkını da engelliyorsunuz" dedi. Bu sırada Mahkeme üye hakimlerinden Mehmet Karababa, "Söz vereceğiz" diye konuşunca Celal Ülgen, "Duruşmayı sadece başkan yönetir" diye tepki gösterdi.

Hakim Karababa, "Gerginlik yaratıyorsunuz" deyince Ülgen, "Gerginliği siz yaratıyorsunuz" diye bağırdı. Bazı tutuklu sanıkların avukatı ise, "Bir CD'ye dışarıdan nasıl müdahale edildiğini göreceğiz. Bu bütün sanıkların savunması için gerekli" dedi. Mahkeme Başkanı ise bütün avukatlara aynı görüşte olup olmadıklarını sordu. Bütün sanık avukatları önce Celal Ülgen'in savunma yapmasını isteyince Başkan Ülgen'e söz verdi. Ülgen'in, "5 dakika ara istiyorum. Çok sinirlendim" sözleri üzerine Başkan, "Sinirlenmeyin avukat bey. Bakın yol alamadık. Savunmasını yapmayan bir sürü insan var burada. Siz kendinizi düşünüyorsunuz" diye konuştu. Mahkeme başkanı ardından Ülgen'e savunmasını yapmasını için izin verdi. Duruşma Ülgen'in savunmasıyla devam ediyor.

Vatan