İkinci Ergenekon davasının 31'inci oturumu sona erdi. Mahkeme, eski polis müdürlerinden Adil Serdar Saçan'ın yurt dışı yasağı konularak tahliye edilmesine karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada mahkeme heyeti, sanık ve avukatların talebini adıktan sonra duruşmaya ara verdi. Aranın ardından üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu tarafından açıklanan kararlara göre, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, dosya kapsamı, delil durumu, suç vasfının değişme ihtimali ve yatılan süre dikkate alınarak tahliye edildi.

Mahkeme heyeti ayrıca, sanık Mustafa Balbay'ın talepleri doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na, ifadelerine başvurulan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaş Yalman hakkında herhangi bir yetkisizlik kararı verilip verilmediğinin sorulmasını kararlaştırdı. Mahkeme, yine Balbay'ın talebi üzerine Yargıtay Başkanlığı'na yazı yazılarak, Yargıtay Birinci Başkanlar Kurulu tarafından HSYK üyesi Ali Suat Ertosun ile ilgili, Kent Otel toplantılarını da içeren verilmiş karar örneğinin onaylı suretinin istenilmesine karar verdi.

Sanıklardan Durmuş Ali Özoğlu'nun 25 Aralık 2009 tarihli oturumda sarf ettiği sözlerle ilgili olarak suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. Özoğlu, söz konusu tarihli oturumda, davanın 4 etaptan oluştuğunu, üçüncü etabında intihar olaylarının yaşandığını; 4. etabında ise suikastlerin başlayacağını iddia ederek, duruşmaya katılan ve soruşturmayı yürüten 4 savcı ile mahkeme heyetine suikast yapılacağını söylemiş, soruşturmayı yürüten 4 savcının isimlerini tek tek saydıktan sonra listenin sonuna da mahkeme heyetini eklemişti. Özoğlu, "Suikastler, bu minvalde sıraladığım kişilere yönelik olacak" demişti.

Diğer sanıkların tahliye talebi reddedilirken, duruşma 18 Ocak tarihine ertelendi. (CİHAN)