Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne 18 Haziran 2009'da atanan ve 2 Temmuz 2009'da görevi Emniyet Genel Müdürlüğü Yabancılar Hudut İltica Daire Başkanlığı görevine atanan Mustafa İlhan'dan devralan Erkan, olay günü adliye önünde yeterli seviyede önlem aldırmadığı gerekçesiyle suçlanmıştı.

Olayın meydana geldiği 12 Nisan Pazartesi günü akşamı da iki emniyet müdür yardımcısı görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

287 GÜN GÖREVDE KALDI

2 Temmuz'da Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlen törenle Mustafa İlhan'dan görevi devralan Erkan, 287 gün görevde kaldı. Erkan, 19 Mayıs 1919'da Ulusal Kurtuluş Mücadelesi'nin başlatıldığı Samsun'da görev yapacak olmanın mutluluğunu yaşadığını ve Samsun halkının desteğini arkasına alarak suç örgütleri ve uyuşturucu ile mücadelede 'sıfır' toleransla çalışacaklarını söylemişti. Erkan, görevde kaldığı süre içinde özellikle basın mensuplarına ciddi sansür uygulayıp, mesafeli davranmakla suçlanmıştı.

MUZAFFER ERKAN KİMDİR?

1957 Sakarya doğumlu olup, 1977'de Polis Akademisi'nden mezun oldu. Sırasıyla Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Ordu, Hakkari, Erzurum ve Ankara Emniyet Müdürlüğü kadrolarında görev yaparak tekrar 1989 yılında EGM kadrosunda görevlendirildi.

Güvenlik, İstihbarat ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nda uzun yıllar çalışıp, 1999'da Batman İl Emniyet Müdürlüğü görevine atandı. Daha sonra İstihbarat Daire Başkanlığı görevine getirildi. Akabinde 2001'de Polis Başmüfettişi olarak görevlendirildi. Yurtdışında bir çok ülkede mesleki konularda eğitim görerek, çeşitli görevlerde bulunup, Polis Akademisi'nde ders verdi. 18 Haziran'daki Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne atanmıştı. Muzaffer Erkan, evli ve 3 çocuk babası. (CİHAN)

MUZAFFER ERKAN: ''BAKANLIĞIMIN BU OLAYA DAHA ÜST AÇIDAN BAKTIĞINA İNANIYORUM''

Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yönelik saldırıyla ilgili açılan soruşturma kapsamında ''geçici'' olarak merkeze alınan Samsun Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, ''Hiçbir şekilde kırgınlığımız küskünlüğümüz yok'' dedi.

Merkeze alınma kararı sonrasında Samsun Polisevi'nde Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun da aralarında bulunduğu Samsun protokolü ile kahvaltılı toplantıda ile bir araya gelen Erkan, çıkışta açıklamada bulundu.

Erkan, görevden alınmasıyla ilgili soru üzerine ''Bakanlığımın bu olaya daha üst açıdan baktığına inanıyorum. Hiçbir şekilde kırgınlığımız, küskünlüğümüz yok. En iyisini yapmaya çalıştık'' diye konuştu.