Durmuş SEVİNDİK-Gürkay GÜNDOĞAN/DHA

Hâkim, tabanca, tüfek ve fişeklerle ormana gittiğini söyleyen sanığa “Bu kadar silahla savaşa mı gidiyordun” diye sordu.

ZONGULDAK’ın Çaycuma İlçesi’ne bağlı Çayır Köyü’nde, 20 Ağustos 2009’da, kayınpederi, kayınvalidesi ve 2 baldızını ormanda pusu kurarak, eşi ve kayınbiraderini de evde öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Şafak Köksal (23) dün ilk kez hâkim karşısına çıktı. Köroğlu ailesinin sağ kalan tek ferdi Ali Köroğlu (26) da duruşmada hazır bulundu. Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde biri ağırlaştırılmış 6 kez müebbet hapsi istenen Köksal, savunmasında eşi Ayşe Köksal’ın (23) baba evine dönüp boşanma davası açtığını söyledi. Köksal, olay günü babasının otomatik av tüfeğini, içinde domuz kurşunu bulunan fişekliği ve içinde 3 kurşun bulunan tabancasını alarak ormanlık alana
gittiğini söyledi.

Mantar toplamaya gittim

Bunun üzerine hâkim, “Bu kadar silahı ne yapacaksın, savaşa mı gidiyorsun?” dedi. Avlanmak ve mantar toplamak için ormana gittiğini ileri süren Köksal, şöyle devam etti: “Ormanda kayınpederim ve aile fertleriyle karşılaştım. Otomobil virajı dönerken kayınpederim beni gördü. O sırada iki el tabanca sesi duydum. Tüfeğimle arabaya doğru ateş ettim. Arabanın başına gittiğimde 4’ünün de öldüğünü gördüm. Ağabeyime telefon ettim, beni almaya geldi. Son kez çocuğumu görüp teslim olacağımı söyledim. Kayınpederimin evine gittim. Çocuğumu göstermediler. Eşime ve kayınbiraderime ateş edip yere düşürdüm.”

6 kez müebbet hapsi isteniyor

Biri ağırlaştırılmış 6 kez müebbet hapis istemiyle yargılanan Şafak Köksal, kayınpederi Hüseyin Köroğlu, kayınvalidesi Havva Köroğlu ve eşi Ayşe’yle birlikte düğün gecesinde bu pozu vermişti. Mahkeme, Şafak Köksal’ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verdi.