Başsavcı Vekilliği'nin soruşturma kapsamında yazdığı müzekkerelere cevaben gönderilen belge ve bilgilerin, yaklaşık 10 klasörde toplandığı bildirildi. Savcılık ayrıca Heron görüntülerini de istedi.

Alınan bilgiye göre, Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman Nuri Güler, terör örgütü PKK mensuplarının, 21 Ekim 2007'de Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca, 3 Ekim 2008 tarihinde Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün, 19 Haziran 2010 tarihinde Şemdinli ilçesine bağlı Gediktepe ile 20 Temmuz 2010 tarihinde Çukurca ilçesine bağlı Hantepe'deki askerî üs bölgelerine düzenlediği saldırılarla ilgili, 8 ay önce soruşturma başlattı. Başsavcı vekili, soruşturma kapsamında çeşitli askerî ve sivil birimlere Aktütün saldırısıyla ilgili 16, Dağlıca ile ilgili 43, Gediktepe ile ilgili 17, Hantepe ile ilgili de 38 müzekkere gönderdi. Güler'in yazdığı müzekkerelere cevaben gönderilen belge ve bilgilerin, yaklaşık 10 klasörde toplandığı bildirildi. Söz konusu terör saldırılarıyla ilgili bilgi ve belgeleri tamamlayan Güler, son olarak Taraf Gazetesi ile Bugün Gazetesi'ne de birer yazı göndererek 4 terör saldırısıyla ilgili ellerindeki bilgi, belge, makale, yazı dizisi ve yayımlanan Heron görüntülerinin savcılığa gönderilmesini istedi.

Terör örgütü PKK üyelerinin düzenlediği ve 40'ın üzerinde askerin şehit olduğu bu saldırılardan önce bu tür eylemlerin olabileceği istihbaratının alındığı ve buna rağmen gerekli önleminin alınmadığı, Hantepe saldırısı sırasında Heronların çektiği görüntülerin canlı olarak askerî birliklere gönderilmesine rağmen destek kuvvetin gönderilmediği yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Söz konusu iddialar üzerine şehit aileleri konuyu yargıya taşımış ve sorumlular hakkında 'terör örgütüne üye olmak ve yardım etmek', 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak', 'kasten adam öldürmek', 'kamu görevlisinin suçu bildirmemesi', 'görevi kötüye kullanmak' iddialarıyla suç duyurusunda bulunmuştu.




Zaman