İzzeddin AKBAŞ, Kasım’da rahatsızlanınca oğlu İbrahim Murad AKBAŞ tarafından Yenikent Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Aralık’ta da yaşamını kaybetti.

İbrahim Murad AKBAŞ, “Olayda baştan sona kötü muamele var. Hakkımızı aramaya çalıştığımız için olay bize karşı sistematik bir linç kampanyasına dönüştü” dedikten sonra, “Babamın vefatının ardından hastane hakkında suç duyurusunda bulundum. Cumhuriyet Başsavcılığı, Adapazarı Kaymakamlığı’ndan soruşturma izni istedi. Kaymakamlık, tüm bilirkişileri suçlanan doktorlar zannetti. Babamın tedavisini yapan F.O dışındaki 5 doktor hakkında soruşturma izni vermedi. Dosyanın ne kadar gayri ciddi incelendiği buradan da anlaşılmakta” dedi.

Sakarya Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz ettiklerini ifade eden Akbaş, “Taraf olan bilirkişi raporlarının geçersiz olduğunu ifade ettik. Mahkeme de Kaymakamlık kararının bozulmasına, soruşturma izni vermesi gereken merciinin Sakarya Valiliği olduğuna hükmetti. Ancak Kaymakam “ben yetkiliyim” diyerek itiraz etti. Mahkeme de, kendi kararını kaldırdı. Bende Mahkeme üyelerini, HSYK’ya şikayet ettim, gerekirse AİHM’ye gideceğim” dedi.





Habertürk