Tacize Hayır Kadın Platformu Sözcüsü ve Emekli-Sen Aksaray Şube Yöneticisi Meral Güleç, Sinema Emekçileri Sendikasında (Sine-Sen) çalışan kadına taciz davasının Beyoğlu Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesi kararının en olumlu tarafının, cinsel taciz suçunun para cezası yaptırımından çıkmış olması ve tacizcinin hapis cezasıyla yargılanması olduğunu söyledi.

Beyoğlu'ndaki Erol Dernek Sokak'ta toplanan ve üzerinde ''Tacizin tecavüzün üstünü örtme'', ''İş yerinde tacizin üstü örtülemez'' yazılı dövizleri taşıyan Tacize Hayır Kadın Platformu üyeleri, burada ''cinsel taciz ağır cezada yargılanıyor'' pankartı açtı.

Platform üyeleri, Sine-Sen'in eski Genel Sekreteri Sayit Ahmet Keskin'in sendika çalışanı Alev Arslan'ı taciz ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın 5. duruşmasında yaşanan gelişmelere ilişkin basın açıklaması yaptı.

Platform sözcüsü ve Emekli-Sen Aksaray Şube Yöneticisi Meral Güleç, grup adına yaptığı açıklamada, kadınların açmış olduğu ve açılacak davalara emsal teşkil edecek bu davanın, daha güçlü bir kadın örgütlülüğü tarafından takip edilmesinin önemini vurguladı.

Davanın 5. duruşmasında, hem tacize uğrayan arkadaşları, hem diğer taciz davaları hem de mücadeleleri açısından oldukça önemli bir kararın çıktığını anlatan Güleç, şunları söyledi:

''Sulh ceza kapsamında görülen davanın, ağır ceza kapsamında değerlendirilmesinin en olumlu tarafı cinsel taciz suçunun para cezası yaptırımından çıkmış olması ve tacizcinin hapis cezasıyla yargılanmasıdır.

Kadınlar bir kez daha gördük ki genelde tüm sendikalarda, özelde ise Sine-Sen'in tüzük ve programlarında kadınlara yönelik her türlü cinsel, fiziksel, duygusal ve ekonomik şiddete karşı yaptırım uygulayan maddeler yer almadıkça, tacizi ve tacizciyi koruyan ve destekleyen anlayış yerini daha da sağlamlaştıracaktır.''




AA