Soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski MGK Genel Sekreteri Sarıışık'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi, bir polis aracıyla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi.

Bu kişiler, hakim ve savcıların kullandığı Çırağan Caddesi üzerindeki kapıdan binaya alındı.

Haklarında yakalama emri çıkan 21 kişi

Soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra yapılan itiraz üzerine serbest kalan ve soruşturma savcılarının bu karara itiraz etmesi üzerine de haklarında yakalama emri çıkarılan 21 kişi arasında bulunan emekli Albay Bülent Tunçay da, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerin nezaretinde Adliye'ye getirildi.

Tunçay ile hakkında yakalama emri bulunan ve adliyeye gelen emekli Albay Ümit Özcan ise, işlemlerinin yapılması amacıyla savcılık katına çıktı.

Bir grup muvazzaf subay da adliyede

Soruşturma kapsamında, haklarında yakalama emri çıkartılan 21 kişi arasında bulunan bir grup muvazzaf subay da İstanbul Adliyesi'nde.

Sivil plakalı askeri araçla savcı ve hakimlerin kullandığı Çırağan Caddesi'ndeki kapıdan adliyeye gelen muvazzaf subayların binaya girişi sırasında sivil kıyafetli askeri korumalar tarafından güvenlik önlemi alındı.

Korumalar basın mensuplarının görüntü almasını da engellemeye çalıştı. Muvazzaf subaylar, işlemlerinin yapılması amacıyla savcılık katına çıktı.

Cnn Türk