Mahkeme heyeti aldığı yeni ara kararla, Danıştay binasını gören Sıhhiye Orduevi’nin “bozuk” olduğu açıklanan kamera görüntülerini de TÜBİKAK’a gönderdi. Orduevinin güvenlik kameralarına ait görüntülerin “teşhise elverişli olacak şekilde iyileştirilmesinin teknik olarak mümkün olup olmadığının araştırılmasına” karar veren mahkeme, TÜBİTAK’ın görüntüleri bu açıdan da incelemesini istedi. Heyet, Danıştay Başsavcılığı’na yazı yazılarak OYAK Güvenlik tarafından Danıştay binasına takılan güvenlik kameralarına ait görüntülerin kaç harddiske kayıt edildiği ve bunların seri numaralarının ayrıntılı olarak sorulmasına da kara verdi.

Binaya gelişleri yok

Ara kararda, Sıhhiye Orduevi Müdürlüğü’nden 16-17 Mayıs 2006 tarihlerinde 08.00-11.00 saatleri arasındaki görüntülerin istendiğini belirten mahkeme, üç kameraya ait 08.30-10.30 saatleri arasındaki görüntülerin mahkemeye ulaştırıldığı ifade etti. Ancak görüntülerde sadece tetikçi Alparslan Arslan’ın yakalanarak araca bindirilme ânının bulunduğu ve Arslan ile olaya karışan diğer sanıkların binaya gelişlerinin bulunmadığına dikkat çekti.

Sıhhiye Orduevi Müdürlüğü’ne müzekkere yazılmasına karar veren heyet, 16-17 Mayıs 2006 tarihlerinde kullanılan harddisk ve içindeki görüntülerin seyredilmesine imkân verecek programın da incelenmek üzere mahkemeye gönderilmesini talep etti. Bunun dışında o tarihte güvenlik kameralarıyla ilgili olarak hangi şirket ile anlaşma yapıldığı, harddiskin ne zaman takıldığı, ne zaman ve hangi sebeple söküldüğünün de bildirilmesini isteyen mahkeme, harddiskin Sıhhiye Orduevi Müdürlüğü’nde olmaması halinde, nerede olduğu hususunda da ayrıntılı cevap istenmesine karar verdi.

İstihbarat yapıldı mı

Mahkeme, Ergenekon’un birinci iddianamesinde yer alan sanıklarla Danıştay sanıkları hakkında Genelkurmay, Jandarma, MİT ve Emniyet tarafından istihbari bilgi toplanıp toplanmadığını da bu kurumlara sordu. Bu bilgilerin ‘gizli’ kalacağını vurgulayan mahkeme, tetikçi Arslan’ın otomobiliyle ilgili olay günü elde edilen tüm görüntüleri Emniyet’ten istedi.

Danıştay binasına ait olan tüm girişçıkış kapılarının nerede olduğunu soran mahkeme, bunların ayrıntılı krokisini de Danıştay Başkanlığı’ndan talep etti.

Uyuşturucu testi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ayrıca saldırgan Arslan’ın uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığına dair araştırma yapılmasında ısrar etti. Adli Tıp Kurumu’na yazı yazan heyet, kıl ve kan örneklerinin genel anestezi altında alınması halinde hayati risk doğup doğmayacağının bildirilmesini istedi.

TARAF