Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada, Özal'ın eşi Semra Özal ile oğlu Ahmet Özal müşteki sıfatıyla yer alacak.

Saat 09.00'da görülecek dava için hazırlanan iddianamede ise Ersöz, 765 sayılı TCK'nın 'Cumhurbaşkanına suikasta' ilişkin 156. maddesi kapsamında suçlanıyor. Maddede, "Reisicumhur hakkında suikastta bulunanlarla, buna teşebbüs edenler fiilleri teşebbüsü tam derecesinde ise ağırlaştırılmış müebbet ağır hapis cezasıyla, nakıs ise müebbet ağır hapis ile cezalandırılır." deniliyor.

Özal'ın ölümüne ilişkin soruşturma yürüten Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in hazırladığı iddianamede, 'Özal'ın, 17 Nisan 1993'te 5 ülkeyi kapsayan 12 günlük Türkistan gezisinden sonra şüpheli şekilde vefat ettiği belirtiliyor.

1993'te işlenen faili meçhul cinayetler, sansasyonel eylemler ve ülkeyi etkileyen önemli günlerin anlatıldığı iddianamede, Özal'a 1988'de düzenlenen suikast girişimi hatırlatılıyor ve Ahmet Özal'ın beyanına dayanılarak, Özal'ı taşıyan uçağın, kalktıktan bir süre sonra havalimanına dönmek zorunda kaldığı olaya yer veriliyor.




CİHAN