Dünya aylarca Avusturya'da kızı Elizabeth'i 24 yıl bodruma hapsederek tecavüz eden baba Josef Fritzl'i konuştu. Türkiye ise çok değil 6 yıl önce benzeri bir olayla çalkalanmıştı.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde öz kızına 9 yıl boyunca tecavüz eden baba, kızından olan 17 yaşındaki torununa da cinsel tacizde bulunmuştu.

Edirne Cumhuriyet Savcısı Fahri Mutlu Tosun, altı aydır tutuklu bulunan baba R.B. hakkında "Mağdurun Beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde zincirleme cinsel saldırı" suçundan başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Savcı Tosun tarafından hazırlanan ve sanığın yedi yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi.

Karabük'te B.B'nin (17) babası olarak bildiği R.B'nin (52) cinsel tacizi nedeniyle 2009'un ekim ayında okulda fazla miktarda hap içerek intihar etmek istemesi üzerine polis tarafından başlatılan soruşturma, Edirne Cumhuriyet aşsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye giden süreci başlattı.

Karabük'ün Yenice ilçesindeki bir lisenin üçüncü sınıfında okuyan B.B, geçen yılın ekim ayında okulda olduğu sırada çeşitli haplar içerek intihar etmek istedi.

'ABLA' DİYE BİLİYORDU, ANNESİ ÇIKTI
Öğretmenleri ve arkadaşlarının durumu bildirmesi üzerine beldedeki sağlık ocağına kaldırılan B.B'nin tedavisi yürüten doktorun neden intihar etmek istediğini sorması üzerine genç kız, öz babası diye bildiği R.B'nin kendisine sürekli cinsel tacizde bulunduğunu ifade etti.

Doktorun durumu Cumhuriyet Savcılığına iletmesi üzerine R.B, gözaltına alındı. Soruşturmayı derinleştiren Cumhuriyet Savcısı, B.B'nin ablası zannettiği F.D'nin de (34) ifadesine başvurdu.

F.D, ifadesinde, babasının 13 yaşından itibaren 9 yıl süresince kendisine tecavüz ettiğini, bu tecavüzden B.B'nin yanı sıra bir erkek bebek dünyaya getirdiğini söyledi. F.D, oğlu H.B'nin (18)
bir aileye evlatlık verildiğini, kızı B.B'yi ise babasının ''eşi doğurmuş gibi göstererek'' nüfusuna kaydettirdiğini anlattı.

Babasının tacizine uğrayan ve ablası sandığı F.D'nin aslında annesi olduğunu öğrenen B.B, savcıya beldedeki postanede çalışan H.T'nin de (45) kendisine cinsel tacizde bulunduğunu belirtmesi üzerine bu kişi de gözaltına alındı.

Olayla ilgili R.B. ve H.T, savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından geçtiğimiz yıl ekim ayında tutuklandı.

B.B. de o dönemde Karabük Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edildi.

12 YIL HAPSİ İSTENDİ
İddianamede, Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki bir köyde bulunan maden ocağında işçi olarak çalışan sanık R.B'nin, öz kızı F.D. ile 13 yaşında olduğu 1988'den, F.D'nin evlendiği 1996'ya kadar 9 yıl boyunca cinsel ilişkiye girdiği, F.D'nin tecavüz sonucu 1992'de oğlu H.B'yi, 1993 yılında ise kızı B.B'yi dünyaya getirdiği belirtildi.

R.B.'nin daha sonra memleketi Karabük'e döndüğü, burada öz kızına tecavüzü sonucu doğan oğlu H.B'yi evlatlık verdiği, tecavüz ettiği kızı F.D'yi ise evlendirdiği, kızından olan kızı B.B'yi ise ''eşinden olmuş gibi'' nüfusuna kaydettirdiği ve 17 yaşına gelen B.B'yi de tacize başladığının sanık ve mağdurların ifadeleriyle doğrulandığı belirtildi.

İddianamede, ''Şüphelinin, mağdurun babası olması ve eylem sonucunda mağdurun ruh sağlığının bozulmuş olması şeklindeki ağırlatıcı sebepleri içeren mağdura karşı 05.09.1996 tarihine kadar zincirleme olarak gerçekleştirdiği nitelikli cinsel saldırı suçunu işlediği, mağdura ait ifade tutanağı, şüpheliye ait ikrar içerikli ifade tutanağı, mağdur hakkındaki rapor içeriği ile tüm soruşturma dosyası kapsamından anlaşıldığı'' ifade edildi.

Sanığın, TCK'nin 102/2, 102/3-C, 102/5, 43/1 ve 53. maddeleri uyarınca 7 yıldan 12 yıla kadar cezalandırılması istendi. R.B'nin yargılanmasına Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde başlanacak.

ntvmsnbc ve Ajanslar