Buna göre, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, ceza infaz kurumundaki seçmen niteliğine sahip taksirli suçlardan hükümlüler ile tutuklular oy kullanabilecek. 

Kesinleşen seçmen kütüğüne kayıtlı olup da ceza infaz kurumunda bulunan taksirli suçlardan hükümlü ile tutuklular, kurum yönetimi aracılığıyla, ilgili ilçe seçim kurulu başkanlığından seçmen kütüğüne kayıtlı olduğuna ilişkin belgeyi veya seçmen bilgi kağıdını vermesi halinde tutuklu seçmen listesine dahil edilecek. 

18 Eylül 2015'ten sonra yeni kurulan ceza infaz kurumundaki taksirli suçlardan hükümlüler ile tutuklular için de seçmen listesi oluşturulacak. 

Seçim takvimine göre, 29 Ekim 2015 itibarıyla kesinleşecek tutuklu seçmen listelerine kayıtlı taksirli suçlardan hükümlüler ile tutuklular, ceza infaz kurumunun bulunduğu seçim çevresinde oy kullanabilecek. 

Kasten işlenen suçlarda, hak yoksunluklarına ilişkin mahkumiyet hükmü kesinleşmiş ancak ceza infaz kurumuna alınmayan veya koşullu salıverilen ya da denetimli serbestlik hükümlerinden yararlananlardan hak ederek salıverilme süresi dolmayanlar ile mahkemece uzun süreli ceza ertelenmesi nedeniyle ceza infaz kurumunda bulunmayan hükümlüler de bu sürede yapılacak seçimlerde oy verebilecek. 

Türk Medeni Kanunu'nun 407. maddesi kapsamında bir yıl veya daha uzun süreli özgürlüğü bağlayıcı cezaya mahkum olanlar da hapis halinin sona ermesi halinde oy kullanabilecek.