Alınan bilgiye göre, Güzelyalı Mahallesi'nde 22 Aralık 2009 tarihinde Turgut Özal Bulvarı'ndaki restorandan sipariş verdikleri hamburgeri getiren kurye Ferdi Demir'i, darbedip çantasındaki 190 lirasını gasbettikleri iddia edilen sanıklar hakkında, Cumhuriyet Savcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

Yaralama ve gasp suçlamasından haklarında 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan üniversite öğrencileri Emre Şahin, Hayrettin Akgün ve fabrikada işçi olarak çalışan İbrahim Kenan Erzin ile ilgili iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

''Sanıklar, aralarında plan yaparak bir işyerinden gece saatlerinde hamburger siparişi verip 200 lira üzeri getirmelerini istedi. Belirtilen adrese gelen kurye, siparişi verip 32 lira istedi. Bu sırada üzerine atılıp ağzını koli bandıyla kapatan sanıklar, içinde 190 lira olan çantayı alıp kaçtı.

Sanıklardan Emre Şahin'in yere düşürdüğü cüzdanının içindeki kimliğinden tespit edilerek tüm sanıklar yakalandı. Suçlamayı kabul eden sanıkların toplanan kanıtlara göre üzerlerine atılı suçu işledikleri anlaşıldı.''

Sanıkların yargılanmalarına önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi.