İstanbul Narkotik Şube ekipleri “Uyuşturucu Doktoru” olakaplı Doğan Alagöz ve çetesine yönelik bir yıllık bir takipten sonra dört gün önce operasyon düzenledi. Alagöz’ün İSTOÇ’taki deposuna baskın yapıldı. Uyuşturucu imalathanesine dönüştürülen depoda 50 bin ecstasy hap ile 100 kilo uyuşturucu nitelikli kimyasal madde ele geçirildi. Operasyonda Doğan Alagöz ve kimyager sevgilisi Sibel S. ile 11 kişi gözaltına alındı. Teknik takip sırasında Alagöz ile ilişkisi tespit edilen Anayasa Mahkemesi üyesi Fulya Kantarcıoğlu’nun kardeşi Haluk Soylu da gözaltına alındı.

Soylu’nun Kartal’da bir ilaç fabrikası bulunduğu ve çeteye uyuşturucu hammaddesi temin ettiği iddia edildi. 14 zanlı dün Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Soylu ile iki kişi “uyuşturucu hammaddesi imal ve ticaretini yapmak”, diğerleri ise “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçlamalarıyla tutuklandı.

‘İzne tabi olmayan madde sattım’

Soylu’nun mahkemede şu ifadeyi verdiği öğrenildi: “Doğan Alagöz’ü 7 yıldır tanırım. Benden bazı kimyevi maddeler satın almak için gelmişti. Satışı izne tabi olanları vermemin mümkün olmadığını söyledim. İzne tabi olmayanları ise verdim. Bu maddeler uyuşturucu hap yapımında da kullanılabilecek maddelerdi. İçimde de bir şüphe oluşmuştu. Ancak kesin olarak uyuşturucu imalatında kullanılacağı konusunda kanaatim olmadığından dolayı ihbarda bulunamadım. Bu maddelerin giriş sertifikaları var. Satışımı da faturalı yaptım. Ben veterinerlik ve bitkisel kökenli ilaç üretmekteyim.” (Vatan)