Hakkari'de, 9 Eylül'de düzenlenen izinsiz gösterilerde Keklikpınar Mahallesi'nden sivil aracıyla geçtiği sırada göstericilerin taşlı saldırısına uğrayan ve açtığı ateş sonucu 1 kişinin ölümüne neden olan uzman çavuşun yargılanmasına başlandı.

Hakkari Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmada, ''kasten adam öldürmek'' suçundan tutuklu bulunan uzman çavuş Gökşen Sarb, eşi Nilgar Sarb, sanık avukatı Ali Mehmet Kocaoğlu ile açılan ateş sonucu hastanede yaşamını yitiren Enver Turan'ın babası Abdullah Turan, annesi Bahar Turan ve müşteki vekili Turgut Selçuk hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianamenin okunmasının ardından ''kasten adam öldürmek'' suçundan yargılanan Sarb'ın ifadesine başvuran mahkeme heyeti, daha sonra Keklikpınar Mahallesi'nde yaşayan 4'ü çocuk 6 görgü tanığını dinledi.

Sanığın eşi Nilgar Sarb'ın da sikayetçi olarak dinlendiği duruşmada Sarb, olay günü araçta olduğunu belirterek, göstericilerin kendisini darp ettiğini öne sürdü.

Sanık avukatı Kocaoğlu'nun tahliye talebinde bulunduğu duruşmada, cumhuriyet savcısı, davanın güvenlik gerekçesiyle başka bir ilde görülmesini talep etti.

Yaklaşık 3 saat süren duruşma sonunda, mahkeme heyeti, savcının talebi üzerine davanın başka bir ilde görülmesine yönelik Adalet Bakanlığına yazı yazılmasına ve uzman çavuş Sarb'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından yoğun güvenlik önlemi altında adliyenin arka kapısından çıkartılan uzman çavuş Sarb, askeri zırhlı araçla cezaevine götürüldü.

Hakkari'de 9 teröristin etkisiz hale getirilmesinin ardından 9 Eylül'de kentin değişik mahallelerinde bir araya gelen gruplar, yola barikat kurup ateş yakmış, bu sırada ailesinin de içinde bulunduğu özel aracıyla Keklikpınar Mahallesi'nden geçen ve taşlı saldırıya uğrayan uzman çavuş Gökşen Sarb'ın açtığı ateşte Enver Turan isimli çocuk kafasına isabet eden kurşunla yaralanmıştı.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat edilen Turan, bir hafta süren tedavisinin ardından yaşamını yitirmişti.




AA