Gerçeker, Yargıtay'a gelişinde gazetecilerin bugün Ankara Adliyesi'nde hakim ve savcılarla yapacağı toplantıyla ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantıya ilişkin eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, Gerçeker, "Olabilir o kendi değerlendirmesi. Arkadaşlarımızla sohbet edeceğiz, sorunlarımızı tartışacağız" dedi.

Gerçeker, "Toplantının gündeminde ne var?" sorusuna ise "Hiç bir şey yok. Gündemde sadece sohbet var" yanıtını verdi.

Hasan Gerçeker, diğer sorular üzerine toplantının basına kapalı yapılacağını, toplantı yapılmasına ilişkin talebin adliyedeki hakim ve savcılardan geldiğini söyledi.

Gerçeker, soruların ardından bir konuyu paylaşmak istediğini ifade ederek, "Biz 'inandığımızı söyleriz' derken bu eleştiri konusu oluyor. Biz anayasa değişiklikleriyle ilgili, yargı bağımsızlığıyla ilgili görüşlerimizi ortaya koyuyoruz. Herhalde demokratik bir ülkede bu kadar düşünce belirtme özgürlüğü de olduğunu sanıyorum. Bunu özellikle belirtmek istedim" diye konuştu.

Bu arada, Yargıtay Başkanlar Kurulu da saat 13.00'de toplanacak. Anayasa değişikliğiyle ilgili oluşturulan komisyonun hazırladığı raporun değerlendirileceği toplantının ardından açıklama yapılması bekleniyor.

Kimler katılıyor?

Toplantıya Gerçeker'in yanı sıra Danıştay Başkanı Mustafa Birden ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili Kadir Özbek de katılacak. Toplantı saat 15.00 sıralarında başlayacak.

Toplantı talebinin Ankara Adliyesi'nde görevli hakim ve savcılardan geldiği öğrenildi. Toplantıda, hakim ve savcıların mesleğe ilişkin sorunları ve çalışma şartlarıyla ilgili konuların ele alınacağı kaydedildi.

Başbakan Erdoğan, dün ABD'ye hareketinden önce toplantıya ilişkin, "Bu brifingle neyi değiştireceksiniz, bunların hepsi gerilimi yükseltme ve halkı yönlendirme amaçlı" değerlendirmesini yaptı.


Cnn Türk