Star Gazetesi'nin haberine göre, Ergenekon soruşturmasına bakan İstanbul Özel Yetkili Ağır Ceza’da görev yapan 9 hakimi, fotokopi belgelerle tazminata mahkum eden Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, dün 14 ayrı tazminat davasında 9 hakime ceza verdiği önceki kararındaki sakatlıkları gözler önüne serdi.

14 AYRI TAZMİNAT DAVASI GÖRÜLDÜ

Yargıtay 4. Hukuk, dün Ergenekon ve Balyoz sanıkları Dursun Çiçek, Mehmet Haberal, Kemal Kerinçsiz, Hayrettin Ertekin, Fatih Derdiyok, Çetin Doğan, Süha Tanyeri, Ahmet Yavuz ve Levent Bektaş’ın hakimlere açtığı davaların ilk duruşmasını yaptı. Duruşmaya, İstanbul 13. Ağır Ceza’nın iki üyesi Hasan Hüseyin Özese ve Sedat Sami Haşıloğlu’nun avukatının sözleri damga vurdu.

HABERAL ÖRÜMCEK AĞINI DELİP GEÇTİ

Hakim Haşıloğlu’nun babası olan Avukat  Sadrettin Haşılıoğlu, 9 hakime verilen cezayı hatırlatarak Şehit Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis “Adalet bir örümceğin ağına benzer. Kuvvetli olan deler geçer, güçsüz olan takılır” sözünü hatırlatarak “Haberal o örümcek ağını delip geçti” dedi. Daha sonra söz alan Haberal’ın avukatı Serdar Özersin ise Haberal hakkında 5 uzman tarafından verilen ve mahkemeden gizlenen “taburcu olabilir” raporundan haberleri olmadığını savundu.

SAĞLIK RAPORU VE ORİJİNAL DOSYA GELSİN

4. Hukuk Başkanı Mustafa Kıcalıoğlu, Haberal’la ilgili sağlık raporlarının istenmesine, Ergenekon ve Balyoz sanıklarının dosyalarının aslının istenmesine “Balyoz’da tutuklama çıktığı için terfi edemedim” iddiasındaki Tümgeneral Ahmet Yavuz’un terfi durumunun Genelkurmay’a sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

9 HAKİME VERİLEN CEZALAR NE OLACAK?

Yargıtay 4. Hukuk’un son kararı, aynı mahkemenin daha önce 9 hakimi,  fotokopi belge ve sağlık raporlarını görmeden tazminata mahkum ettiğini bir kez daha tescil etti. 2009 tarihli taburcu raporunun ardından, tazminat cezaları onanan 9 hakimin durumunun ne olacağı merak konusu.

RAPORDAKİ 5 İMZANIN İFADESİ ALINACAK

Öte yandan Haberal’ın tedavi gördüğü İÜ Kardiyoloji Enstitüsünden taburcu edildiğine dair sağlık raporunda imzası olan 5 kişilik doktor heyeti ifade için İstanbul Adliyesine çağrılacak.