Adalet Bakanlığı ile HSYK’nın seçilmiş üyeleri arasında sekiz aydır krize dönüşen Yargıtay’ın boş üyeliklerine atamalar önceki gece geç saatlerde tamamlandı. Krizin, HSYK toplantısında Adalet Bakanı ve Bakanlık Müsteşarı’nın 34 kişi arasında kendilerinin istediği 10 ismin yer almasındaki ısrardan vazgeçmesiyle aşıldığı bildirildi. Bakanlığın talebiyle Adalet Başmüfettişi Halit Baysoy, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Hüsnü Uğrul ve Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Yıldırım da Yargıtay’a üye olarak atandı. Geri kalan üyelerin diğer boş üyeliklerinin seçiminde kurulun seçilmiş üyeleri etkili olduğu belirtildi.
Atamalar arasında en dikkat çeken isim Ergenekon soruşturması kapsamında telefonları dinlenen Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu’nun Yargıtay üyeliğine seçilmesi oldu. Boyrazoğlu’nun ataması oybirliği ile yapıldı. Boyrazoğlu Yargıtay 11. Ceza Dairesi’ne atandı.
Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca’nın 2006 yılında yanlış tahliye kararını veren heyette yer alan Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Meryem Üstüner de Yargıtay’a üye olarak seçildi. Kurul’un Yargıtaya seçtiği hâkimlerden bazıları ve baktıkları ünlü davalar şöyle:
Tursun davası hâkimi: İzmir’de polisin açtığı ateşte ölen Baran Tursun’un davasında,  polise iki yıl hapis veren Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Akarca.
Büyükanıt-Sağlar davası hâkimi: Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Fikri Sağlar arasındaki tazminat davasını ‘acele’ gündeme alan Hâkim Beyhan Azman.
Bakan yargılayan hâkim: Devlet Denetim Elemanları Derneği Başkanı Atılay Ergüven’in, teftişten ‘terör’ diye bahsederek, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiasıyla Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım aleyhine açtığı 10 bin YTL’lik tazminat davasına bakan hâkim Hacı Hüseyin Ünaldı.
Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nce hazırlanması ve HSYK’ye gönderilmesi gereken ve her yıl kasım-aralık ayında çıkması beklenen güz kararnamesi de halen tamamlanmadı. (Radikal)