Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın, BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcoğlu'nun soruşturma dosyası için ifade vermek üzere davet ettiği Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta'nın 15 günlük rapor alarak Malatya'ya gelmemesine BBP Lideri Yalçın Topçu tepki gösterdi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topcu havayoluyla geldiği Malatya'da, Malatya Özel Yetkili Savcılığı tarafından yürütelen Yazıcıoğlu soruşturması kapsamında ifade vermeye davet edilen ancak 15 günlük rapor alan ve ifadeye gelmeyen Tuğgeneral Ali Lapanta ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu şunları söyledi, "Ali Lapanta'nın sağlık gerekçesini bilmiyorum. Ama dosyada sadece Ali Lapanta meselesi yok. Malatya'da özel yetkili savcı bu dosyaya bakıyor. 13 klasör dosya. Orada bu sayın general gibi daha bir çok kişi var, şahıs var, kurum var. Raporunun gerekçesini bilmiyorum. Özel Yetkili Savcı her halükarda, onun özel yetkiyle getirdiği selahetleri var. Herkesi dinleyecektir. Bizi de dinleyecek, generali de dinleyecek, herkesi dinleyecek. Özel Yetkili Savcıya, intikal ettirmemizin, çabamızın bir anlam olması lazım. Milletin beklediği de bu. Özel Yetkili Savcıların farklı yetki ve görevleri var. Herkes dinlenecek. O dosyada kimin ile ilgili ne varsa, herkes dinlenip. bir hukuk ortaya koyulacak. Biz zaten orada bulunan isimler peşin suçludur, peşin bilmem nede demiyoruz.

Diğer taraftan Başbakanlık Teftiş Kurulu da bizim başvuru ve isteğimiz üzerine harekete geçti. Başbakanlık Teftiş Kurulu da ellerindeki Devlet Denetlemenin, Meclis Araştırma Komisyonu'nun ve bizim verdiğimiz dosyaları inceledi. O'da çalışmalarına başladı. Ama generalin hastamıdır, değilmidir, onu bilemem."

BBP'nin avukatı Selami Ekinci ise, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta'nın ifadeye gelmemesi üzerine hakkında yakalama emrinin çıkartılması gerektiğini söyledi.

CİHAN