Şimdi duruşma öncesinde Yargıtay'ın önündeki seçenekler konuşuluyor. Dosyayı İstanbul'dan isteyebilir, Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi hakkında suç duyurusunda bulunabilir.

Gözler cuma gününde... Yargıtay'da... O gün Erzurum'daki Ergenekon davasının sanığı başsavcısı İlhan Cihaner ifade verecek.
 
Görevde işlediği iddia edilen suçlar nedeniyle. Ama duruşmada bir de önemli karar verilecek. İki davanın birleştirilmesi talebi karara bağlacak.
 
Yani Yargıtay'daki görev suçu dosyası ile Erzurum'daki Ergenekon davası. Ama tam da bu talebin karara bağlanacağı duruşma öncesinde Erzurum tartışma yaratan bir başka karar verdi. Dosyayı bir süre önce isteyen Yargıtay'a değil, İstanbul'a gönderdi.
 
Erzurum, davanın sanıkları arasında albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu irticayla mücadele eylem planı davasıyla birleştirilmesine karar verdi.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nin vereceği karar da süreçte  etkili olacak. Eğer İstanbul'daki mahkeme, irtica ile mücadele belgesinin davası ile Erzurum'daki Ergenekon davasının birleştirilmesini kabul ederse, Yargıtay tek dosya haline gelen iki dava dosyasını isteyecek.
 
Bu durumda, dosya gelirse ve Yargıtay da birleştirme kararı verirse, albay Dursun Çiçek, başsavcı İlhan Cihaner ve hatta Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi'nde yargılanacak.

Yani hem Erzurum'daki Ergenekon davası, hem de irtica ile mücadele belgesi davası Yargıtay'da görülecek.

Hukuk çevrelerinde cuma günü yapılacak duruşmada Yargıtay'ın dosyayı istemesine rağmen, bu talebi yerine getirmeyen Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında bir suç duyurusu yapabileceği de konuşuluyor. Çünkü Erzurum'un yüksek mahkemenin bu talebi karşısında dosyayı göndermeme yetkisinin olmadığı ifade ediliyor.


cnnturk.com