Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ‘Uluslararası Matematiksel Çalışmalar ve Uygulamaları Kongresi’ne ev sahipliği yapacak.

04-06 Ekim tarihlerinde KMÜ’de düzenlenecek olan kongrede Türkiye’deki pek çok üniversiteden bilim insanlarının yanı sıra Çek Cumhuriyeti, İran, Rusya, Bulgaristan, Portekiz gibi farklı ülkelerden 150’ye yakın konuk yer alacak. Matematik ve ilgili alanlarda çalışan bilim insanlarını bir araya getirerek, yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen teori, metodoloji ve sonuçların paylaşılmasının amaçlandığı kongrede 200’e yakın bildiri sunulacak. Cebir, analiz, geometri, topoloji ve uygulamalı matematik bilim dallarındaki güncel araştırmalar ve karşılıklı bilimsel tartışmaların oluşmasına ortam hazırlanmayı amaçlayan kongre aynı zamanda akademik araştırmacılar, geliştiriciler ve uygulayıcılara da bilim ve mühendislik araştırmaları için çeşitli hesaplama yöntemlerini ve problem çözme tekniklerini farklı yönleriyle tartışma fırsatı sunacak.

04 Ekim Perşembe günü saat 09.00’da KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda açılışı gerçekleştirilecek olan kongre, 05 Ekim Cuma günü farklı salonlarda sunumlarla devam edecek. Program 06 Ekim Cumartesi günü katılımcılar için düzenlenecek gezi ile sona erecek.

‘Uluslararası Matematiksel Çalışmalar ve Uygulamaları Kongresi’ne bilim insanları ve araştırmacıların yanı sıra tüm Karaman halkı ve matematiğe ilgi duyan herkes davetli olup programla ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.kmu.edu.tr/icmsa2018/tr adresinden ulaşılabilir.